De Krav Maga les van instructeur en expert Tamir Gilad was een groot succes. Foto: Freek van Hezik
De Krav Maga les van instructeur en expert Tamir Gilad was een groot succes. Foto: Freek van Hezik (Foto: Freek van Hezik)

"Zonder de leden hadden we deze gym niet gehad"

Op hun oude locatie hadden ze al succes, maar het was tijd voor verandering. En uitbreiding. Taus Gym opende zaterdag 16 juni de deuren van de nieuwe sportschool. Van het zaaltje dat bij de basisschool hoorde, tot een eigen pand met bokszakken, een lounge area, nieuwe instructeurs én een nieuwe website. Taus Gym is klaar voor de volgende stappen.

Door Jacky Eickes

TILBURG - Tijdens de Grand Opening op 16 juni liep het storm aan de Professor Romeinstraat 11a. Familie, vrienden, leden: iedereen kwam even een kijkje nemen in de nieuwe zaal. Er werd een FIT workshop verzorgd, waarbij alle vormen van de Functional Intensive Training aan bod kwamen, zoals bijvoorbeeld kettlebell-, bokszak- of circuit trainingen. Mensen konden informatie opdoen over voeding of fysiotherapie. En er was een wedstrijdje barhangen. Als afsluiter was er een les van Tamir Gilad, Krav-maga expert uit Israël, die een workshop 'protect my family' verzorgde, waarbij geleerd werd hoe je jezelf, maar ook je partner of kinderen kunt beschermen.

"Er was gewoon veel behoefte aan uitbreiding door een toename aan het aantal leden", vertelt Lema Salah, office-manager van Taus Gym. "Nu kunnen we ook overdag iets aanbieden en niet alleen maar 's avonds." Taus biedt FIT trainingen aan nu: "Met apparaten kun je veel, maar met FIT trainingen wordt 100% van het lichaam gebruikt, zodat je sneller vooruitgang boekt. Wij gebruiken sowieso geen mechanische apparaten hier. En iedereen krijgt persoonlijke aandacht. Verder bieden we FIT500 aan; dat is eigenlijk een uur lang apenkooi voor volwassenen. Het sociale element is daarbij ook erg belangrijk."

Alle instructeurs zijn HBO en/of universitair opgeleid in sport en/of didactiek en weten op welk niveau iemand moet trainen. "Je vertelt bij ons vooraf wat je wil bereiken en wat de redenen zijn dat je er bent. Zo wordt trainen heel toegankelijk, of je ervaring hebt of niet. Riaz Taus, Joost van Lieshout en Louise van Pross weten precies wat ze doen, maar gezien de groei zijn we zijn ook nog op zoek naar uitbreiding van het team met nieuwe instructeurs en stagiaires."

Er wordt Krav Maga aangeboden, een zelfverdedigingssysteem, aan verschillende doelgroepen: kinderen (8-12), jongeren (12-16), vrouwen en gemengde lessen. "De lessen zijn zo populair, de lessen voor kinderen zaten na twee weken al helemaal vol.

Van zondag tot en met donderdag zijn er dagelijks groepstrainingen FIT- en Krav Maga. Daarbij is ook het sociale element van belang. Na een training kunnen de leden bij elkaar komen in de lounge.

Op vrijdag en zaterdag worden er workshops en (privé)trainingen gegeven. "Een groepje vriendinnen die een gezellige middag willen hebben, kunnen bij ons langskomen, maar ook een groep militairen of beveiligers van de gemeente vragen maatwerk aan. Wij bieden voor iedereen professioneel maatwerk."

Om de tijd evalueren de instructeurs met de leden. "Wat willen zij? En daar hangen wij dan een thema aan vast. Zo kunnen bedrijven zich ook inschrijven voor een training of workshop, maar wordt ook de behoefte van de leden vervuld."

Dat de leden betrokken zijn met de zaak blijkt wanneer er geklust moet worden in het nieuwe pand. "Iedereen was zo enthousiast en actief. Op een gegeven moment hadden we hulp nodig en plaatsten we een oproep en daar reageerden zoveel mensen op dat ik sommigen zelfs heb moeten zeggen dat het niet meer nodig was. Dat is toch echt fantastisch? Zonder de leden hadden we dit echt niet voor elkaar gekregen. Ze hebben geverfd, de vloeren gelegd en één van hen heeft de kleedkamer bankjes op maat gemaakt."

De 41-jarige Roy traint al sinds 2012 bij Riaz. "In 2014 heb ik een harttransplanatie gehad. Mijn conditie was zo slecht en ik zocht iemand om bij te trainen. Van de auto naar de sportplek lopen was al te veel. Toen ben ik via via bij Riaz uitgekomen en hij voelde mij goed aan. In plaats van intensief te trainen, heeft hij me technieken geleerd. Dat werkte goed voor mij. Verder is de sfeer hier geweldig, iedereen is heel respectvol naar elkaar toe. Het zijn geen bodybuilders hier, zoals je vaak in de sportschool ziet. En deze nieuwe locatie is top, het blijft natuurlijk gewoon Taus Gym, maar de nieuwe zaal is een mooi extraatje."

"We bieden nu verschillende lidmaatschappen aan", vertelt Lema, "zodat iedereen een lidmaatschap kan vinden binnen zijn of haar agenda en budget. Hoe langer je lid blijft, hoe meer profijt je daarvan hebt. Trouwe leden krijgen korting. En ook studenten krijgen korting."

Voor meer informatie: Tausgym.nl of info@tausgym.nl

Meer berichten