Foto:

Poëzie in de meubelzaal

In de kortste nacht, van 20 juni op 21 juni, vindt in Peerke's meubelzaal aan de Korvelseweg 159 in Tilburg een poëzie-happening plaats. De nacht heeft een bijzondere line-up, waar zes van de tot nu toe acht in Tilburg benoemde stadsdichters deel van uitmaken. Het publiek mag plaatsnemen op te koop staande bankstellen. 'De kortste nacht' is het centrale thema. De nacht komt tot stand met medewerking van journalist Toine van Corven. De toegang tot het evenement is gratis. Bezoekers krijgen een hapje en een drankje.

TILBURG - Sinds 2003 zijn in Tilburg acht stadsdichters benoemd: Jace van de Ven, Cees van Raak, Jasper Mikkers, Martin Beversluis, Nick J. Swarth en Frank van Pamelen. Esther Porcelijn woont buiten Tilburg. Onias Landveld, de huidige stadsdichter is verhinderd. Hun plaatsen worden ingenomen door Karlijn Vlaardingerbroek, Ko de Laat en Daan Taks.

Meubelhandelaar Peerke, al sinds zijn lagereschooltijd geïnteresseerd in poëzie, stelt zijn bedrijf open. Bij succes wordt het idee geprolongeerd.

De poëzie-avond staat in het teken van de langste dag/kortste nacht. Het eerste gedicht klinkt op het moment van zonsondergang, in Tilburg valt dat exact om 22.01 uur. Het event duurt tot 01.00 uur. Peerke zet zijn te koop staande zitbanken in een halve cirkel.

De dichters lezen een kort gedicht voor over het thema en iets naar keuze uit het eigen werk. Tussendoor klinkt lounge-muziek en is er ruimte om met hen kennis te maken. Ook is werk van hen te koop.

Meer berichten