Foto: Sanne De Wilde

Vriendenlezing Arjan Erkel

Stichting vrienden van de Hasseltse Kapel houdt op donderdagavond 21 juni de vriendenlezing in de Hasseltse Kapel. Dit jaar geeft Arjan Erkel de lezing met het thema 'vrijheid van denken en doen'. Deze lezing is gebaseerd op zijn gelijknamige theatertour waarmee Arjan in 2017 gestart is. In de lezing neemt hij zijn publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij 607 dagen verkeerde, nadat moslimrebellen hem ontvoerden in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen.

Tilburg - Arjan is sinds 1996 werkzaam voor Artsen zonder Grenzen in Kenia, Sierra Leone, Tajikistan, Uzbekistan en Rusland. Op 12 augustus 2002 werd hij ontvoerd door 4 mannen. Op 11 april 2004 kwam hij onverwacht vrij.

Arjan is een geboren en getogen Rotterdammer, in 2006 in Moskou getrouwd met Amina, die uit Dagestan komt. Samen hebben zij drie dochters.
Na de middelbare school is hij culturele antropologie gaan studeren. Voor zijn afstudeeropdracht deed hij voor het eerst voor Artsen zonder Grenzen veldwerk in 1994; in Noord-Uganda bestudeerde Arjan het ontstaan van een nieuwe gemeenschap in een vluchtelingenkamp waar zo'n 70.000 Sudanezen naartoe gevlucht waren. Hierna wilde hij vaker leven in een andere cultuur, mensen in nood helpen en samenwerken met internationale collega's. In 1997 rondde hij zijn studie af.
Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via vrienden@hasseltsekapel.nl.

Meer berichten