Vooral het nieuwe restaurant 'Binnen bij Parcours' is een echte blikvanger.
Vooral het nieuwe restaurant 'Binnen bij Parcours' is een echte blikvanger. (Foto: )

Verbouwde school Parcours heeft een nieuw restaurant

Parcours vierde vrijdag 1 juni groots feest. De school, aan de Generaal Smutslaan, vierde dat de verbouwing klaar is. 's Ochtends voor de leerlingen en 's middags voor genodigden. Door de verbouwing heeft de school een sfeervol restaurant gekregen, waar ook gasten van buiten de school welkom zijn.

TILBURG - Op het parkeerterrein staat een grote stormbaan. Na een feestelijk welkom in het restaurant, gaan de leerlingen hier 's ochtends helemaal los. 's Middags is het officiële gedeelte, waar leerlingen Nicky en Tijmen en wethouder Hans Kokke het nieuwe restaurant openen.

Gasten kunnen rondlopen door het gebouw. Leerling Nicky geeft uitleg over arbeidstoeleiding: "We zijn hier aan het verpakken, bijvoorbeeld theezakjes met speciale thee en dan het zakje dicht stikken, hondenbotten aftellen en inpakken. Ook maken we kattenkrabhuisjes of demonteren we laptops."

Het gebouw heeft een hele andere uitstraling gekregen: meer sfeer, licht, openheid en kleur. Mirianne Govers, directeur van Parcours: "Deze uitstraling en openheid past veel beter bij onze visie. We willen laten zien wat onze leerlingen allemaal kunnen. Er is meer ruimte voor de praktijkvakken en er zijn nieuwe leerwerkpleinen, waar jongeren met een thema aan de slag kunnen. We zijn een kleine school, waar iedereen elkaar kent. Leraren en leerlingen zorgen samen voor een fijne leeromgeving die aansluit bij de interesses van de jongeren. We hebben hiervoor nu nog meer mogelijkheden gekregen."

Vooral het nieuwe restaurant 'Binnen bij Parcours' is een echte blikvanger. "We zijn er supertrots op dat leerlingen hier praktijkervaring kunnen opdoen in het werken in de keuken en de bediening. We koken met zelfgekweekte groenten uit onze eigen moestuin en zorgen voor een vers boeketje op tafel uit de eigen bloementuin. We zijn nog aan het proefdraaien, in het volgende schooljaar gaat het restaurant open en is het een ontmoetingsplaats voor mensen van buiten de school met onze leerlingen. Ze kunnen hier terecht voor een lunch of een diner, op inschrijving. Zo leggen we nog meer verbinding met de wijk."

Meer berichten