Foto:

Kunstroute in de Blaak

Negen kunstenaars uit de Blaak openen zondag 24 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur hun deuren om hun veelzijdige kunstproducten te tonen. De schilderwerkgroep van 't Laar zorgt voor een tentoonstelling in woonzorgcomplex 't Laar en de fotoclub de Blaak exposeert in hotel Ibis. Er zijn onder andere schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek en foto's te bewonderen. Henk de Beer (70) organiseert de kunstroute inmiddels voor de vierde keer, maar omdat het de vijfde kunstroute is, spreken we van een lustrum.

Door Jan Loonen

TILBURG - Henk adviseert om de route met de fiets af te leggen: "Te voet is het bijna niet doen vanwege de afstanden en met de auto is af te raden omdat het hier en daar moeilijk bereikbaar is."
Uw verslaggever spreekt Henk in zijn woonhuis aan de Dintel 16. Zijn pand herbergt een indrukwekkende verzameling kunstwerken. Op zondag presenteert hij 62 beelden. "We hopen weer op veel publiek op elke locatie komen toch wel ruim 100 bezoekers kijken. In totaal trokken we vorig jaar ruim 1500 bezoekers." Henk is een veelzijdig kunstenaar die met verschillende materialen werkt.

Er is op de kunstroute van alles te zien; schilderijen, beelden, keramiek, workshops. Bevlogen door hun creativiteit is er zo een praatje gemaakt tussen kunstenaar en bezoeker. Met een knalrode vlag kun je van veraf zien wie de deelnemers zijn. De toegang is gratis.

Kijk voor de kunstenaars en de route op kunstroutedeblaak.nl.

Meer berichten