Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad.
Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad. (Foto: )

Gayformatorisch Dagblad

Als reactie op de rel rondom flyers bij het Reformatorisch Dagblad eerder dit jaar komt de organisatie van Roze Maandag met een Gayformatorisch Dagblad. Een speciale kranteneditie waarin verschillen worden gevierd en geloof en geaardheid hand in hand gaan.

TILBURG - Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis bekend als Roze Maandag. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. Daarom houdt de stichting samen met de Kennismakerij een Zomer Meet-Up op 27 juni van 20.00 tot 22.00 uur in de Tilburgse Clarissenkapel, die voor de gelegenheid roze kleurt.
In de Zomer Meet-up komt de combinatie geloof en geaardheid op allerlei manieren aan de orde. Met onder andere verhalen van LGBTQ+ers met verschillende geloofsovertuigingen, met een optreden van Remko Harms, bekend van LA, The Voices en met religiewetenschapper Marco Derks die van alles uit de kast trekt om de zaal te verrassen met onverwachte invalshoeken. Ook is er een gospeloptreden van JOY en is er een speciale themacollectie aanwezig van de Bibliotheek Midden-Brabant. De presentatie is in handen van improvisatiecomedians van de Rainbow Warriors.

De gratis toegankelijke avond begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via kennismakerij@bibliotheekmb.nl.

Meer berichten