Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublettes) of drie spelers (triplettes). De triplettevorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.
Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublettes) of drie spelers (triplettes). De triplettevorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd. (Foto: )

Open dag 35-jarige Pétanque Vereniging

Jan Loonen

Verscholen in een groene omgeving is op het adres Gershwinstraat 22 in Tilburg Boulodrome Sportpark De Kluit te vinden, het domein van de Pétanque Vereniging Tilburg (PVT).

Tilburg - Pétanque is een vorm van Jeu de Boules. Hier kunnen de leden van de vereniging in een rustige omgeving het spelletje spelen. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublettes) of drie spelers (triplettes). De triplettevorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.

Het oudste lid is de 88-jarige An de Leijer. Voorzitter van PVT, Theo Heiligers (75), spreekt met bewondering over haar. "Zij verslaat nog regelmatig haar tegenstanders, ze kan lekker boulen." Dat brengt hem wel op een probleem. "We zien het ledental (nu 61) teruglopen door de vergrijzing. We hebben hier een prachtige locatie met prima binnen- en buitenspeelvelden. De accommodatie is van de vereniging, maar we dreigen in de gevarenzone te komen voor het in stand kunnen houden. We willen dus graag nieuwe en liefst jonge leden aantrekken. Daarom hebben wij op zondag 1 juli een open dag. Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur in de middag is iedereen welkom om eens te komen kijken en een spelletje te spelen. We hopen dat de bezoekers worden besmet door het 'boulesvirus'. De ervaring leert dat mensen, die eenmaal zijn geweest, vaak enthousiast worden over het spel. Wij zijn voor alles ook een sociale club, veel recreanten komen voor de sociale contacten."

Het spel is geschikt voor alle leeftijden. Bij PVT is dit mogelijk voor recreanten en voor gevorderden, die deelnemen aan diverse competities in Nederland. PVT beschikt over een ruime binnenhal waar het ook in de winter goed toeven is. De vereniging heeft een fraai clubhuis waar valt te genieten van een drankje en een hapje. Dat tegen schappelijke tarieven. Het lidmaatschap van de vereniging kost 7,50 euro per maand. Adres: Gershwinstraat 22, Tilburg, telefoon -013 455 8790 of 06 53536802. Meer info op:

www.pvtilburg.nl

Meer berichten