Foto:

Droomdag van Dream4Kids

De Tilburgse Jayson krijgt zijn droomdag van Dream4Kids. Stichting Dream4Kids organiseert unieke belevingen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Deze kinderen verliezen het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Als onderdeel van hun behandeltraject vervult Dream4Kids hun mooiste dromen, waardoor deze kinderen weer moed en energie krijgen om in de toekomst te geloven. Getraumatiseerde kinderen wonen overal, ook in Tilburg.

Zo ook Jayson. Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Jayson al veel meegemaakt in zijn korte leventje. Zijn grote droom was een rit in een limousine en een dag leven als profvoetballer. 's Ochtends wordt Jayson opgehaald door een hele lange limousine en in stijl naar Amsterdam vervoerd. Hij kan zijn ogen bijna niet geloven als hij een echte AJAX outfit krijgt en zijn eerste stappen in de ArenA zet. Tijdens de persoonlijke rondleiding voelt hij zich al een professionele AJAX speler. In de kleedruimte neemt hij meteen plaats in de verkleedstoel van Justin Kluivert, zonder te weten dat hij zijn grote idool vandaag nog gaat ontmoeten.

Vooraf staat echter een hele speciale lunch op het programma. Achter de schermen van McDonald's mag hij een handje meehelpen en maakt lekkere ijsjes voor iedereen. Na dit uitstapje gaat Jaysons dag als profvoetballer door bij Jong Oranje. Nu is het eindelijk zo ver: Jayson ziet zijn idool al vanuit de verte, Justin Kluivert. Justin overhandigt Jayson het allernieuwste shirt van Oranje met handtekeningen van alle spelers erop. Een fotomoment sluit deze geslaagde dag af. "Ik kon de tranen niet in toom houden, zo mooi was het", vertelt de oma van Jayson. "Wij willen iedereen die aan deze dag heeft bijgedragen hartelijk bedanken."

Meer berichten