Foto:

Nieuwe voorzitter PVDA, Jonge Socialisten gekozen

Het congres van de jongerenvereniging van de PvdA - de Jonge Socialisten - heeft Twan Wilmes gekozen als nieuwe voorzitter. De 22-jarige Tilburger werd gekozen uit drie kandidaten. Hij studeert Economie aan de Univeristeit van Tilburg en Liberal Arts and Sciences en is in de laatste fase van zijn bachelors.

TILBURG - Wilmes was de afgelopen twee jaar penningmeester voor de Jonge Socialisten. Het belangrijkste wat hij in die twee jaar heeft bereikt, is het opzetten van het protest tegen maaltijdbezorger Deliveroo, waar nu een rechtszaak tegen aangespannen is. Hij is de voorzitter van het bestuur van zeven leden, waaronder drie Brabanders. "De sociaaldemocratie heeft het niet makkelijk. Daarom moeten we juist nu de schouders eronder zetten. Want als het kabinet alleen oog heeft voor de multinationals, dan komen wij op voor de rest", aldus Wilmes.

Hij denkt mee over de verandering in de partij. Hij heeft wekelijks contact met de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. "Vorig jaar zijn we in 40 plaatsen actie gaan voeren. Twaalf keer gingen we met bussen het land in. Er komt weer een druk jaar aan met verkiezingen voor Europa en Provinciale Staten. En voor de minder bekende verkiezing voor de waterschappen." Hij heeft er duidelijk zin in.

De Jonge Socialisten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is aan de PvdA voor jongeren van 12 tot en met 28 jaar. Met bijna 2000 leden is de Jonge Socialisten een van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland.

Meer berichten