Foto: Jos Erkens

Tayfun Ozcan: Turkish Turbine met Tilburgs hart

De Tilburgse kickbokser Tayfun Ozcan timmert hard aan de weg. De 26-jarige topsporter is regerend wereldkampioen bij de Enfusion-bond, maar er is interesse vanuit een grote organisatie uit Azië. Het kan dus zomaar zijn dat hij over een tijdje zijn wedstrijden vecht in nog grotere stadions en voor het oog van bijna 30 miljoen televisiekijkers. Maar voor nu richt Ozcan - die als bijnaam 'Turkish Turbine' heeft - zich op het succesvol verdedigen van zijn wereldtitel op 29 september.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Afgelopen zaterdag was de wedstrijd van Ozcan het hoofdnummer op het Enfusion-gala in het uitverkochte Martini Plaza in Groningen. "Dat is één van mijn favoriete arena's. Net zoals bij andere Enfusion-gala's is het er altijd uitverkocht. Dan zit er zo'n 6000 man binnen. Tegen de Amsterdamse Marokkaan Mohamed Khamal stond mijn wereldtitel niet op het spel. Maar ik wil altijd winnen natuurlijk. En dat`is gelukt."

Ozcan is één van 's werelds beste lichtgewichten. De Nederlandse Turk kan bogen op een prachtige erelijst. Ardalan Sheikholeslami aast echter op de wereldtitel van Ozcan in de klasse tot 72,5 kilogram en zal op 29 september tot op de tanden toe bewapend naar Hamburg afreizen. Ozcan is echter overtuigd van zijn eigen kunnen: "Ik weet wat ik kan. Een goede voorbereiding is het halve werk. En dan blijft die wereldtitel gewoon in mijn bezit." Het is goed mogelijk dat Ozcan de overstap gaat maken naar het ONE Fighting Championship in Azie: "Dat is kickboksen in een kooi met MMA-handschoenen. We zijn met die organisatie in gesprek. Het is heel interessant: sportief en financieel. Dus dat zou een hele mooie stap kunnen zijn."

Een tijdje terug vocht Ozcan nog in Eindhoven; afgelopen weekeinde moesten de Brabantse fans dus de verre reis maken naar Groningen. De sympathieke Tilburger ziet het echter ook wel zitten om eens in zijn eigen stad te vechten: "Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik wil misschien toch zelf eens een mooi gala organiseren in mijn eigen stad. Mijn bijnaam is 'Turkish Turbine' maar ik ben een gewone Nederlands/Turkse jongen die trots is op Tilburg."

Meer berichten