Voorzitter Wilbert van Herwijnen van stichting Alegria krijgt de cheque aangeboden door de wielrenners. Zij gaan in september de Mont Ventoux beklimmen.
Voorzitter Wilbert van Herwijnen van stichting Alegria krijgt de cheque aangeboden door de wielrenners. Zij gaan in september de Mont Ventoux beklimmen. (Foto: )

Benefietavond stichting Alegria

Acht wielrenners, onder leiding van oud-Willem II-voetballer Bud Brocken en oud-Tilburg Trappers-ijshockyer Theo van Gerwen, hielden zaterdag 16 juni een benefietavond voor stichting Alegria bij Bij Vermeer aan de Piushaven. De benefietavond bracht 4560 euro op.

TILBURG - Het team bestaat verder uit Leo Alkemade, Harrie Vermeer, Kees Oomen, Corné de Kok, Jeroen van Belkom en Frank van Oirschot. Zij gaan later dit jaar in september de Mont Ventoux beklimmen. Tijdens de avond kregen zo'n 200 kopers in ruil voor hun toegangsbewijs een mooie avond 'Bij Vermeer' voorgeschoteld; er was naast een optreden van Leo Alkemade, Amber de Kok en de 'Alegria All Stars', een loterij. Anne van de Ouwelant (traumatherapeut) vertelde over het leven in de favela's van Rio de Janeiro en over de maatschappelijke bijdrage daar van stichting Alegria.

Alegria biedt met een voetbalproject jongeren uit de favela's een kans om naar school te gaan. De voetbaltrainers zijn zelf uitgetreden bendeleden. Met hun verhalen over het bendeleven, in combinatie met de positieve energie van het voetballen en beter onderwijs, hoopt stichting Alegria de kinderen sterk genoeg te maken om zelf voor een toekomst te kiezen ver weg van het geweld.

Voor meer informatie over de Mont Ventoux-actie kijk op www.montdalegria.com.

Meer berichten