Het nieuwe Tilburg Fietst wielertenue wordt op het festival 'live' getoond. Liefhebbers kunnen nu al bestellen.
Het nieuwe Tilburg Fietst wielertenue wordt op het festival 'live' getoond. Liefhebbers kunnen nu al bestellen. (Foto: )

Tilburg Fietst Festival 16 september

Op zondag 16 september vindt van 11.00 uur tot 17.00 uur de derde editie van het Tilburg Fietst Festival plaats in de Koepelhal en in de naastgelegen Wagenmakerij. Het evenement, dat zich profileert als het origineelste fietsbelevingsfestival van Nederland, werkt samen met foodtruckfestijn Smaakkaravaan, dat buiten langs het spoor plaatsvindt op 14, 15 en 16 september.

Door Lois de Jong

TILBURG - Het Tilburg Fietst Festival vindt plaats in het kader van de European Mobility Week. Je kunt er terecht voor spektakel, verrassende informatie en vooral heel veel uitprobeeractiviteiten rondom de fiets. "Verwacht bij ons niet de zoveelste fietsbeurs, wél een groots, origineel en een tikje eigenzinnig fietsbelevingsfeest rondom het stalen ros", aldus de organisatie. "Ook vanwege onze samenwerking met de Smaakkaravaan is een bezoek aan ons evenement een perfect uitje voor het hele gezin. De mooiste fietsdemonstraties en attracties voor jong en oud in combi met het lekkerste eten uit een van de rollende keukens van het grootste foodtruckfestival van het Zuiden. Wat wil je nog meer?"

Om allerlei redenen is fietsen voor veel mensen een lifestyle. Fietsen doe je natuurlijk vooral omdat je er handig mee van A naar B komt. Maar het biedt ook een laagdrempelige toegang tot avontuur, vrijheid, sport, gezondheid en meer. "Fietsen zet je in je kracht. Dat is wat we op het festival in de spotlight zetten, dat fietsen een waardevolle en positieve bijdrage levert aan heel veel dingen, voor ieder op zijn of haar eigen manier. Voor volwassenen en voor kinderen hebben we een rijk gevuld programma. In de Koepelhal kun je terecht voor de fiets infozone bestaande uit een informatiemarkt (gerealiseerd in samenwerking met Fietsforum Tilburg), mini expo's en een podium met verschillende korte presentaties. Er komt zo goed als zeker ook een hele spectaculaire attractie waarover we nog niks mogen zeggen, totdat het echt zeker is...We kunnen niet wachten om dat bekend te maken!"

Tilburg Fietst wielertenue

Bijzonder trots is de organisatie ook op de nieuwe Tilburg Fietst wielerkleding, welke tijdens het festival voor het eerst 'live' aan het grote publiek wordt getoond. Liefhebbers die het tenue willen bestellen kunnen nu al terecht op www.tilburgfietst.nl. Klik daar in het navigatiemenu op de wielerkleding pagina. Daar vind je meer informatie over de kleding en een link naar de webshop van Bioracer. Bestellen kan in eerste instantie tot en met 15 juli, de kleding wordt dan rond 10 september per post thuis bezorgd. Degenen die willen passen, alvorens te bestellen, moeten snel zijn: donderdag 5 juli van 19.00 uur tot 20.00 uur is een pasavond bij RAW in de Spoorzone. Na 15 juli zal de webwinkel op 16 juli weer heropend worden en zal deze beschikbaar blijven tot en met zondag 23 september. De kleding die dan besteld wordt zal dan omstreeks 12 november beschikbaar komen. De webshop is volledig in handen van Bioracer. Zij regelen alle zaken als afhandeling van alle vragen over verzending, garanties, etcetera.

Brabant Bike Battle

Behalve volwassenen wil het festival ook de nieuwe generatie besmetten met het fietsvirus. "Dat doen we met de Brabant Bike Battle, een spannende fietsuitdaging voor jonge fietsavonturiers tot en met 12 jaar. Deelnemende bezoekers kunnen zich er kwalificeren voor de finale op de WielerExperience in Roosendaal op 30 september. Bij de Brabant Bike Battle staat een zogeheten pumptrack centraal, een fietsbaan voor Mountainbikers en BMX-ers. Zonder af te zetten of te trappen kun je als het ware pompend door de baan, vandaar de naam pumptrack. De kunst is om het ritme steeds beter te pakken te krijgen." De Brabant Bike Battle wordt mede mogelijk gemaakt door Zuidlijn en Ons Brabant Fietst. Meer informatie over de Brabant Bike Battle vind je op www.brabantbikebattle.nl.

Het onderdeel promoot tevens de 200 meter lange pumptrack welke in het Spoorpark wordt gebouwd als onderdeel van de Urban Sports Area. De daar gebouwde baan, die nu nog een halfverharde toplaag heeft en nog niet mag worden gebruikt, wordt ergens in de eerste helft van 2019 in gebruik genomen. De initiatiefnemers zoeken naar fondsen om de baan voor die tijd te laten voorzien van een asfalt toplaag, zodat ook skateboarders, steppers, inline skaters en longboarders er gebruik van kunnen maken. Meer informatie over dat inititiatief is te vinden op www.spoorparktilburg.nl.

Fietsfotowedstrijd

Fietsforum Tilburg organiseert een fotowedstrijd. Het centrale thema van de fotowedstrijd is dit jaar: fietsen en mode. De foto's worden op het festival geëxposeerd. Meer info staat op www.fietsforumtilburg.nl.

 

 

 

Meer berichten