Foto: Foto:

Theaterkermis LunaLunaLuna gaat niet door

Het gloednieuwe minifestival LunaLunaLuna, dat voor het eerst zou plaatsvinden tijdens de Tilburgse Kermis in de Spoorzone, gaat niet door. Wetgeving waarvan de organisatie van LunaLunaLuna naar eigen zeggen in een té laat stadium kennis genomen heeft, maakt het onmogelijk om het initiatief door te laten gaan. De realisering van een door LunaLunaLuna aangeboden alternatief programma bleek helaas onhaalbaar. De organisatie van LunaLunaLuna spreekt de hoop uit om in samenwerking met de gemeente Tilburg de financiële schade te beperken en LunaLunaLuna op een later tijdstip dit jaar alsnog te laten plaats vinden.

TILBURG - Pas op een veel te laat moment in de voorbereiding van theaterkermis LunaLunaLuna nam de organisatie kennis van het feit dat de NVWA betrokken zou moeten worden. LunaLunaLuna zou plaatsvinden tijdens de Tilburgse Kermis, hetgeen volgens de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) een 'speelterrein' is. De kunstinstallaties, die normaal gesproken zonder enige problemen te zien zijn op vele (culturele) evenementen in binnen- en buitenland, blijken hierdoor aan veel striktere regelgeving te moeten voldoen.

Vorige week heeft de organisatie noodgedwongen de acht kunstinstallaties van Antigua I Barbuda moeten afzeggen. Dezelfde kunstobjecten stonden zonder enig probleem afgelopen weekend in Nantes (Frankrijk) te draaien en zullen over enige weken ook in Antwerpen (België) functioneren tijdens de Zomer van Antwerpen. Vanaf het moment dat de organisatie vorige week Antigua i Barbuda moest annuleren heeft LunaLunaLuna alles op alles gezet om adequate vervanging te regelen. Die dacht de organisatie te hebben gevonden in acts en kunstobjecten van Guixot de 8, die al op vele Nederlandse festivals zijn ingezet. De NVWA heeft hierop echter aangegeven dat deze ook niet geplaatst kunnen worden op LunaLunaLuna tijdens de Tilburgse Kermis.

LunaLunaLuna kan onder de ontstane voorwaarden niet doorgaan tijdens de Tilburgse Kermis en zal op zoek gaan naar andere presentatiemogelijkheden in Tilburg op een ander moment in het jaar. LunaLunaLuna zou mede mogelijk gemaakt worden door de Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg en de Tilburgse Kermis.

Meer berichten