In totaal zijn er acht schermen beschikbaar bij de Fortnite Kermis Hub aan het Besterdplein 5 in Tilburg
In totaal zijn er acht schermen beschikbaar bij de Fortnite Kermis Hub aan het Besterdplein 5 in Tilburg (Foto: )

Besterd Hub wordt Fortnite Kermis Hub

De razend populaire game Fortnite doet zijn intrede op de Tilburgse kermis. De BusinessHub Besterd aan het Besterdplein 5 wordt in het eerste kermisweekeinde namelijk omgetoverd tot de Fortnite Kermis Hub waar iedereen zijn gamevaardigheden kan testen en tegelijkertijd kans maakt op een mooie prijs.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Dave Ansems van ProPlayers en Rolph Adriaansen van de BusinessHub Besterd zijn de initiatiefnemers van de Fortnite pop-up-hub. Ansems, zelf een begenadigd gamer, vertelt: "Iedereen is welkom om hier tijdens de kermis Fortnite te komen spelen. Voor 5 euro kun je twee wedstrijden spelen. En wie dit artikel inlevert drie."

Rolph Adriaansen ziet het helemaal zitten: "We verwachten er veel van, Fortnite is natuurlijk een hartstikke populair spel. We richten ons vooral op de jeugd tot 16 jaar, maar natuurlijk zijn ook oudere Fortnite-fans welkom."

"We hebben straks de beschikking over meerdere schermen in onze speciale gameruimte achter onze BusinessHub Besterd-winkel. In de winkel kunnen ouders eventueel wachten met een kopje koffie of thee en kennismaken met ons concept en de producten van de ondernemers die hier een mini-winkeltje hebben ingericht. Maar natuurlijk kunnen ze ook even de Besterd op om te winkelen, een hapje te eten of nog een stukje kermis te bezoeken."

Ansems en Adriaansen spreken van een uniek project: "Dit vindt je nergens. Er zijn wel online Fortnite-toernooien met prijzenpotten van wel 8 miljoen dollar, maar een fysieke Fortnite-kermishub waar meerdere mensen tegelijk spelen in 1-op-1 wedstrijden tegen 99 andere mensen die ergens ter wereld achter hun gameconsole zitten, is volgens ons nog niet eerder vertoond. Voor Fortnite-fans een absolute aanrader."

Pro Players BV is een organisatie / platform die de gaming community dichter bij elkaar brengt. Pro Players organiseert zowel online als fysieke gaming toernooien.

Meer berichten