Berry van Gool (links, algemeen directeur Willem II) en René Kars (directeur DESTIL) tekenen het sponsorcontract voor twee jaar.
Berry van Gool (links, algemeen directeur Willem II) en René Kars (directeur DESTIL) tekenen het sponsorcontract voor twee jaar. (Foto: )

DESTIL nieuwe hoofdsponsor Willem II

"Winnen doen we samen", zei Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, bij de presentatie van de nieuwe sponsor. "We zijn erg verheugd en trots dat DESTIL wederom als hoofdsponsor aan de club verbonden is. Uiteraard zijn zij geen onbekende van ons en is één van de 50 vestigingen gevestigd hier in het Koning Willem II stadion."

Door Jan Loonen

TILBURG - DESTIL sponsort, naast Willem II, verschillende andere partijen op het gebied van sport. Het motto van DESTIL luidt: 'Winnen doen we samen'. "Een mooie slogan die past bij hetgeen wij als club ook willen uitstralen," aldus Van Gool.

"In de afgelopen 10 jaar heeft DESTIL een sterke groei doorgemaakt; de omzet is bijna verdrievoudigd," vertelt René Kars, directeur van DESTIL. "Het is voor ons tijd om opnieuw aan onze naamsbekendheid te werken. Uit ervaring weten we dat sponsoring van Willem II daar sterk aan bijdraagt. Dit gaat ons helpen om nog meer mensen bekend te maken met DESTIL. Want, ook al zeggen we dat we groothandel voor bouw en industrie zijn, we zijn een interessante toeleverancier voor iedereen met een KvK-nummer. Bovendien verwachten we onze naam zo beter te kunnen vestigen op de arbeidsmarkt, op zoek naar nieuw talent."

DESTIL is met directe ingang de nieuwe hoofdsponsor van Willem II. Het logo van de groothandel voor de bouw en industrie, waarvan het hoofdkantoor in Tilburg is gevestigd, zal de komende twee seizoenen op de shirts van de Tricolores prijken.

Voor Willem II is DESTIL geen nieuwe naam. Precies tien jaar geleden, tijdens de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010, was de groothandel al hoofdsponsor van de club. Daarna is het bedrijf op verschillende manieren bij de club betrokken gebleven. De komende twee seizoenen vult DESTIL het hoofdsponsorschap in.

Het bedrag van de sponsoring is niet bekend gemaakt. In Brabants Dagblad staat dat het bedrag ongeveer een half miljoen euro zal zijn.

DESTIL is dé groothandel voor de bouw en industrie met 50 vestigingen en ruim 150.000 artikelen op voorraad. In deze vestigingen is hang- en sluitwerk, aandrijftechniek, raam- en deurtechniek, machines en gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfskleding en meer verkrijgbaar. Voor elk vakgebied heeft DESTIL experts die alle vragen beantwoorden en objectief advies geven. Over de producten uit het brede assortiment kun je snel beschikken via de online webshop of de DESTIL Scan App. Vandaag besteld, is morgen geleverd: door heel Nederland.

Meer berichten