Foto:

Marianne vlogt zich gezond

Wervelwind Marianne is eind oktober 2017 gestart met de training in De Krachtcentrale 013. Omdat Marianne wat werkervaringen achter de rug had die een negatieve invloed hadden op haar zelfvertrouwen, was het belangrijk om weer positieve ervaring op te doen. Na een eerste kennismakingsgesprek met De krachtcentrale 013 werd Marianne enthousiast en besloot ze te gaan starten met de training.

Door Regine Griep

TILBURG - Marianne vertelt: "Ik had de website van De Krachtcentrale bekeken en ik dacht: dit heb ik nu nodig, tijd om te veranderen! Ik kwam met knikkende knieën binnen, en met weinig zelfvertrouwen. Maar hoe onzeker ik mij ook voelde, hier kwam ik thuis. Ik stond er niet meer alleen voor. Ik had weer structuur, ontmoette anderen en kreeg positieve steun van de coaches bij wat ik wilde aanpakken. Het traject begon met een training waar ik veel leerde over mezelf: wie ik ben, wat ik wil, welke sterke kanten ik heb en hoe ik die nóg beter kan benutten in mijn leven. Misschien wel het belangrijkste was: ik leerde háálbare doelen te formuleren én hulp te vragen! Met deze ingrediënten en vooral door het zélf te willen, kwam ik weer in beweging. Letterlijk omdat ik ging afvallen. En figuurlijk, doordat ik weer positief ging denken, doelen stellen en plannen in uitvoering ging brengen."

In De Krachtcentrale kwamen Marianne's creativiteit en extraverte karakter helemaal tot bloei. Daarnaast heeft Marianne een missie in het leven: ze wil graag mensen vooruit helpen en zorgen dat ze zich goed voelen. Vloggen bleek een perfect middel te zijn. Zo ontstond haar YouTube-kanaal 'Gezond leven met een maatje meer… of minder'. In haar vlogs neemt Marianne kijkers mee in haar dagelijks leven. Ze vertelt met humor, soms samen met haar alterego, over herkenbare uitdagingen die ze tegenkomt: gezond eten, koken, zondigen, sporten, kleding, haar successen en worstelingen.

Marianne vertelt: "Ik ben nu veel aan het experimenteren en leren over het vloggen. Ik heb onlangs een workshop gevolgd bij de GGD en nu mag ik ook voor hen vlogs maken. Superleuk! Ik word zo blij van het vloggen: Ik durf mezelf weer te laten zien!"

Over haar traject in De Krachtcentrale vertelt Marianne enthousiast: "Ik raad het ieder aan. Door het leuke contact met de andere deelnemers zie je weer allemaal nieuwe mogelijkheden waar je mee aan de slag gaat. Je staat er nooit alleen voor, je werkt samen met je 'collega's' aan je doelen. Samen help en steun je elkaar en je hebt meteen een groter netwerk! Ik kan je vertellen: voor mij was het een life-changing moment."

In de Krachtcentrale 013 zoek je niet persé naar een baan die bij je past maar eerder naar 'een bestaan' dat bij je past. Dat maakte voor Marianne het verschil: "Mijn enige hobby was TV kijken. Nu heb ik een zinvolle activiteit gevonden waar ik anderen én mezelf mee help. Hierdoor realiseer ik me dat er zoveel meer is dan alleen een betaalde baan."

Marianne staat nu ook open voor een part-time baan bij een leuke werkgever die een frisse, creatieve, spontane en vrolijke wervelwind als Marianne goed kan gebruiken.

Meer berichten