Ria richt terwijl vriend Jos Bolscher ondersteuning biedt.
Ria richt terwijl vriend Jos Bolscher ondersteuning biedt. (Foto: )

Ria van Dijk (98) schiet 82e foto

Ria van Dijk (98) schoot vrijdagmiddag 20 juli traditiegetrouw haar 82ste foto op de Tilburgse Kermis. Dit deed ze bij de schiettent 'Police Academy' achter het paleis. Ria was 16 jaar oud toen ze in 1936 op de Tilburgse Kermis haar eerste foto in een schiettent schoot. Sindsdien doet ze dat bijna elk jaar, met uitzondering van de oorlogsjaren. De foto's van Ria laten een prachtige reis door de tijd zien.

Door Jan Loonen

Tilburg - De inmiddels 98-jarige Ria leerde als kind schieten op de luchtbuks van haar vader. Op de Tilburgse Kermis kan ze jaarlijks haar kunsten vertonen. Ria: "Wat er zo leuk is aan schieten? Dat je er helemaal inzit. En dan wil je die foto hebben." De bijzondere verzameling van Ria werd al eerder opgemerkt. In 2008 werden de eerste 63 foto's gebundeld door KesselsKramer Publishing. Een heruitgave, met meer recente foto's, verscheen in 2016 onder de naam in 'Almost every picture #7 Updated'. In 2016 organiseerde Citymarketing Tilburg, tijdens de Tilburgse Kermis, een expositie van deze foto's ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van de volksheldin. Het boek, met de foto's van 2016, 2017 én 2018 als polaroids bijgevoegd, is te koop bij de VVV in Tilburg. De prijs van het boek bedraagt 19,95 euro.

Op de foto is te zien dat Ria bij het richten ondersteuning krijgt van Jos Bolscher, die al 40 jaar lid is van een vriendenkring die Ria elke maand bezoekt.

Meer berichten