Foto: Audrey Tulkens

Braboticons gelanceerd

Op 1 april van dit jaar bedacht en creëerde creatief digitaal bureau LiveWall Group in Tilburg de 'Braboticons': emoticons speciaal voor Brabant. De reacties waren superleuk en LiveWall besloot dan ook om op World Emoji Day, 17 juli, de Braboticons beschikbaar te maken voor iedereen. Sinds vorige week zijn de eerste Braboticons te vinden én door iedereen te gebruiken via Tenor en Giphy. Typische, herkenbare Brabantse personen, plaatsen en producten zijn verwerkt in de bekende icoontjes.

TILBURG - Onder de #braboticons of de naam van de Braboticon plak je zo makkelijk Roy Donders, een Bossche Bol, een Roze Maandag-suikerspin, Pardoes, een worstenbroodje, Schrobbelèr, de Kruikenzeiker of Guus Meeuwis in je (Whatsapp)gesprek.

"De reacties die we op onze 1 april-grap kregen, waren ontzettend positief", vertelt Sanne Stenvert, hoofd Communicatie en Accountmanager Brabant bij LiveWall. "Met World Emoji Day in het vooruitzicht was het niet moeilijk een mooie lanceerdatum te vinden."
Eén van de Braboticons is een roze suikerspin: deze staat symbool voor de Tilburgse Kermis en Roze Maandag. "LiveWall schenkt deze Braboticon symbolisch aan Citymarketing Tilburg en de Tilburgse Kermis", vertelt Sanne. De Braboticon 'Kruikenzeiker' wordt symbolisch overgedragen aan de burgemeester van Tilburg.
LiveWall huist met ruim 50 developers, designers en creative thinkers in het Duvelhok in Tilburg.

Meer berichten