Bewoners en medewerkers van ContourdeTwern in gesprek terwijl aan de Koffiekar het verhaal van een koffiekop uit de buurt opgetekend wordt.
Bewoners en medewerkers van ContourdeTwern in gesprek terwijl aan de Koffiekar het verhaal van een koffiekop uit de buurt opgetekend wordt. (Foto: )

'Kopjes zo divers als de bewoners'

Een 'weeskopje' inleveren en ondertussen je buren beter leren kennen? Nu live in de wijk en straks interactief in het wijkcentrum.Tilburg Cowboys ontfermde zich over 'weeskopjes' en de bijbehorende verhalen van wijkbewoners in de Kleuren- en Kruidenbuurt.

TILBURG - Wie straks in het wijkcentrum uit zo'n weeskopje koffie of thee drinkt, maakt op een interactieve manier kennis met de bijbehorende wijkbewoner en leest zijn of haar verhaal.

Koffie- en theegewoontes vertellen veel over iemand. Wanneer drink je koffie, waar en met wie? Bovendien is koffie en thee drinken van alle leeftijden en culturen en zo kan het mensen bij elkaar brengen. Daarom verzamelde Tilburg Cowboys in samenwerking met ContourdeTwern koffie- en theekopjes en de bijbehorende verhalen van wijkbewoners in de Kleuren- en Kruidenbuurt.

Met 'Koppen van de Kleuren- en Kruidenbuurt' willen Tilburg Cowboys en ContourdeTwern door een artistieke benadering de diversiteit van bewoners van de Kruidenbuurt zichtbaar maken en mensen met elkaar in contact brengen. Hiervoor is het is van groot belang dat wijkbewoners zich zelf ook onderdeel voelen van het project. Daarom worden buren uitgenodigd om bij elkaar of in

De verzameling koppen uit de wijk gaat in het wijkcentrum gebruikt worden in combinatie met een interactieve koffietafel. Wanneer iemand uit een van de wijkkopjes koffie of thee drinkt, verschijnt op een beeldscherm in de tafel het verhaal van de bijbehorende bewoner. De kopjes dienen zo als voertuig voor het verhaal en elke nieuwe kop koffie zorgt dus voor een nieuwe kennismaking met een wijkbewoner.

Door de verhalen uit de wijk toegankelijk te maken, krijgen de bewoners een gezicht. Tilburg Cowboy Sander van Bussel: "Contact tussen bewoners is niet altijd vanzelfsprekend, maar met dit project willen we mensen een aanleiding geven om bij elkaar op de koffie te gaan. De interactieve koffietafel is eigenlijk een soort 'koffie tinder' waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met je mede-wijkbewoners. Dan is het vervolgens nog maar een kleine stap om je buurman aan te spreken en echt bij elkaar op de koffie te gaan."

Meer berichten