Foto:

50 jaar in dienst bij theater

Voor het eerst in de geschiedenis is iemand vijftig jaar in dienst bij Theaters Tilburg. Ria Govers - Weeterings is een bekend gezicht voor iedereen die wel eens via de artiesteningang van Theaters Tilburg is binnengelopen. Ria is begonnen op 1 augustus 1968 met kantoorwerkzaamheden bij Theaters Tilburg, toen nog Stadsschouwburg Tilburg genaamd. Op vijftienjarige leeftijd werd ze onder de hoede genomen van de toenmalige adjunct-directeur Piet Maes. Tijdens haar carrière bij het theater heeft ze gewerkt voor vier directeuren.

Al jarenlang is Ria het eerste aanspreekpunt van Theaters Tilburg. Zij ontvangt vrijwel dagelijks artiesten, technici, impresariaten, collega's en soms zelfs de koning en koningin. Ondanks dat Ria al die bijzondere gasten heeft ontvangen, blijft ze nuchter, ze heeft nooit om een handtekening gevraagd. Eerder dit jaar werd Ria al geëerd door een rol in de Tilburgse Revue: drie actrices kropen in de huid van Ria en speelden allen een verschillende fase uit haar leven. Hoe Ria het al die tijd heeft volgehouden? Volgens haar is elke dag in het theater anders. De ene dag lopen er honderden medewerkers van een ballet rond en de andere dag is het stuk rustiger met alleen een soloartiest. Ria's liefde voor het theater is nog steeds erg groot.

De jubilaris krijgt een feestelijke receptie aangeboden. In bijzijn van haar familie, vrienden en collega's zal worden teruggekeken op haar mooie loopbaan bij Theaters Tilburg. Waarna zij welverdiend met pensioen gaat.

Meer berichten