Ruim 200 attracties, 3 kilometer kermis en meer dan een miljoen bezoekers voor de kermis dit jaar. foto: Michiel Janssen www.michieljanssen.com
Ruim 200 attracties, 3 kilometer kermis en meer dan een miljoen bezoekers voor de kermis dit jaar. foto: Michiel Janssen www.michieljanssen.com (Foto: Michiel Janssen)

Droge kermis gezond voor kermiswethouder

Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien dagen lang droog (en warm) geweest. In dit artikel feitjes van deze editie van de Tilburgse Kermis.

TILBURG - Nieuw dit jaar was de junior kermiswethouder. Christiano van 10 jaar oud heeft een middag lang de honneurs als kermiswethouder waargenomen.

- KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestaat dit jaar 10 jaar
- De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en twee kleine buitenbrandjes uitgerukt.
- De Tilburgse Kermis was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.
- Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: in totaal slechts 16. De meest opvallende betrof de diefstal van een tosti (niet dezelfde tosti als die is aangebrand overigens).
- De kermis was op donderdag 26 juli de warmste plek in Europa.
- Erik de Ridder was ook dit jaar weer zo vaak te gast in de studio KermisFM dat ze hem maar een dj-klus voor volgend jaar hebben aangeboden.
- Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW aan stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.
- Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers.
- Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel is er een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers.
- Erik de Ridder was (natuurlijk) tien dagen lang op het kermislint te vinden. En dat is goed voor de conditie. Hij liep ruim 150.00 stappen op de kermis, zo'n dikke 120 kilometer (dat is van Tilburg naar Amsterdam, maar wij hebben geen idee waarom je daar naartoe zou willen als in Tilburg de kermis is).
- Het aantal kermisfans op onze social media is met duizenden toegenomen.

Meer berichten