Bud Brocken (Willem ll) en Theo van Gerwen
Bud Brocken (Willem ll) en Theo van Gerwen (Foto: )

Sportlegendes op Mont Ventoux

Bud Brocken (Willem ll) en Theo van Gerwen (Tilburg Trappers) gaan op 13 september de uitdaging aan om op één dag de Mont Ventoux van 3 verschillende kanten te beklimmen. Geen eenvoudige opgave, de rit is 135 kilometer en 4500 hoogtemeters.

TILBURG - Tevens verwerven zij met dit project sponsorgelden voor Stichting Alegria.

Ze worden vergezeld door Harrie Vermeer, Jeroen van Belkom, Kees Oomen, Leo Alkemade, Corné de Kok en Frank van Oirschot. Stichting Alegria biedt facilitaire ondersteuning. Met de opbrengst van deze sponsorrit wordt een voetbalproject in Vila Cruzeiro, een sloppenwijk in Rio de Janeiro, ondersteund. Aan dit project nemen zowel meisjes als jongens deel. De trainers, Fabio en Tota, zijn uitgetreden bendeleden. Met hun verhalen over de verleidingen van het bendeleven, in combinatie met de positieve energie van het voetballen, hoopt Stichting Alegria de kinderen sterk genoeg te maken om voor een toekomst te kiezen ver weg van drugs, geweld en prostitutie. Door het vullen van een schoolfonds door Stichting Alegria, kunnen kinderen de kans pakken om naar een betere school te gaan.

Het evenement is mee te beleven via de livestream op de Facebookpagina van Stichting Algeria. Kijk voor meer informatie op www.stichtingalegria.com of www.montdalegria.com.

Meer berichten