Foto: Toin Damen

Uniek mannenveld bij TTM

De 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles krijgt door de komst van de Keniaanse tweevoudig winnaar Rodgers Kwemoi (foto) en de Amerikaanse topatleet Galen Rupp een buitengewoon sterke bezetting bij de mannenwedstrijd over de 16,1 kilometer. Rodgers Kwemoi komt terug naar Tilburg om als eerste atleet bij de mannen de trilogie te voltooien. Ook denkt hij dat een tijd onder 45 minuten te realiseren moet zijn. De beste tijd ooit in Tilburg, 44.24, is van Haile Gebrselassie die daarmee in 2005 het nog steeds bestaande wereldrecord realiseerde.

TILBURG - Kwemoi was recent winnaar op de 10.000 meter in het Japanse Kobe. Vorig jaar kwam hij in Tilburg tot 45.03, in 2017 mondiaal de beste jaartijd op deze afstand.

Galen Rupp won al een groot aantal wedstrijden zoals dit jaar de halve marathon in Rome en de marathon in Praag. Ook heeft hij twee Olympische medailles in zijn bezit: brons bij Olympische marathon in Rio (2016) en zilver bij de Spelen in London (2012). Vorig jaar was hij tweede bij de Boston Marathon en won hij de prestigieuze marathon van Chicago. Dat wil hij dit jaar herhalen. Tilburg is daarvoor een van zijn testwedstrijden.

Aan de start staan jeugdige opkomende atleten zoals Peter Kiprotich en Dominic Kiptarus (beide uit Kenia) die in het voorjaar bij de CPC net boven het uur finishte. Verder de talentvolle Ugandees Abel Chebet. Naast enkele Belgische atleten staan de Nederlanders Khalid Choukoud, Michel Butter en Edwin de Vries aan de start. Foto: Toin Damen

Meer berichten