Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Deze week was mijn vriend jarig. Een halve Abraham. Hij is een jaar en één maand jonger dan ik, waar ik dan ook gretig misbruik van maak. Zinnen die beginnen met “die jeugd van tegenwoordig”, die gaan over “deze generatiekloof” of de woorden “wat weet jij nou groentje, je bent nog zo jong” bevatten, worden meerdere malen per week gebruikt. Voor mijn verjaardag kreeg ik een driedaagse verrassing. Na twee dagen bestierf ik het praktisch, want ik haat verrassingen. Die zijn niet goed voor mijn hart.

Als er twee dingen zijn waar mijn vriend veel van houdt, dan zijn dat wel speciaal bier en normaal bier. Dus gaf ik hem een surprise high beer. De verwachting was dat we een uurtje of drie op het terras zouden zitten, maar dat werden er zeven. En een rekening van meer dan driehonderd euro. De dag eindigde ook met twee extra bierglazen in mijn kast. Die spaar ik namelijk. Zonder er ooit een te kopen. Mocht er een politieman zijn die dit leest: ik betaal belasting, gebruik geen drugs of drank en ik ben lief voor de medemens. Gun me dit ene dingetje.

Behalve de high beer, heeft hij nog een cadeau van me gekregen; dat ik een keer een Marvel-film met hem ga kijken. Dat lijkt mij namelijk geen bal aan, maar hij kijkt wel de series New Girl en Jane the Virgin met mij en vindt dat dan oprecht leuk. Ik moest me wel een keertje opofferen vond ik. Dus dat wordt een avondje naar een man kijken die een vleermuis is ofzo.

Terwijl ik dit typ krijg ik een stomp in mijn zij. Batman is blijkbaar niet eens iets van Marvel. Zoveel interesseert dit mij dus. Die twee uur kijken naar een man in een kostuum wordt echt hel voor mij. Of dat nou kapitein Amerika is of Mierenman, het zijn beide geen titels die mij erg aanspreken. Ik zou meer geïnteresseerd zijn in Kattenvrouw, maar ook dat is helaas geen Marvel. Organiseer ik voor mezelf wel een high wine een uur voor de film begint. Met wijn in mijn mik vind ik alles wel leuk.

Meer berichten