Het hoogst spelende jeugdteam van White Demons is de B1, dat dit seizoen als WhiteTax opnieuw een combinatieteam vormt met Taxandria
Het hoogst spelende jeugdteam van White Demons is de B1, dat dit seizoen als WhiteTax opnieuw een combinatieteam vormt met Taxandria (Foto: )

White Demons handbalt al 45 jaar

In het weekend van 7, 8 en 9 september 2018 viert handbalvereniging White Demons in Berkel-Enschot haar 45-jarig bestaan. Tijdens het feestweekend worden allerlei activiteiten gehouden voor leden en oud-leden van de vereniging. Voorzitter Joep Louer zegt daarover: "We gaan er met z'n allen een grandioos feest van maken. Met alle leden en vrienden van White Demons, met zowel onze jonge als oudere leden, én hopelijk ook met veel oud-leden."

BERKEL-ENSCHOT - Voor leden van alle leeftijden zijn activiteiten gepland. Op vrijdagavond 7 september wordt er een dropping gehouden voor de jeugdleden vanaf 12 jaar. Zaterdag 8 september start 's middags met een vossenjacht voor alle jeugdleden. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten. De feestavond start om 20.00 uur met een leuke White Demons Pubquiz. Aansluitend volgt het Sensation White Demons-feest (dresscode: de clubkleuren rood-wit). Op zondag 9 september is er vanaf 11.00 uur een recreatietoernooi voor jong en oud op sportpark De Rauwbraken. Het weekend wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

De sportieve activiteiten van HV White Demons zijn het gevolg van een aantal fanatieke handballers die in 1973 de koppen bij elkaar staken. Ze waren lid van de KPJ, maar moesten deze vereniging verlaten toen ze in het huwelijksbootje stapten. Omdat ze de honger naar handbal niet konden stillen, trokken ze zelf de stoute schoenen aan. Zo zag White Demons in mei 1973 het levenslicht. In 2000 was er een nieuwe mijlpaal toen het clubgebouw tot stand kwam op Sportpark 'De Rauwbraken'. In de naam van het clubgebouw ligt het geheim van White Demons besloten. Op de gevel prijkt de naam 'De Kraacht'. In deze Brabantse variant van 'De Kracht' zit veel verborgen; saamhorigheid, teamwork, de kracht van samenwerking. De eerste zin van het clublied zegt ook alles. "De kraacht van White Demons is de clubsfeer, sportieve vriendschap, elluke keer." Dat zal dit weekend niet anders zijn.

Meer berichten