Yolanda van Gils en Kim van de Dobbelsteen kennen elkaar al 20 jaar en geven nu samen vol gas in een spiritueel centrum.
Yolanda van Gils en Kim van de Dobbelsteen kennen elkaar al 20 jaar en geven nu samen vol gas in een spiritueel centrum. (Foto: )

Opening van een bijzonder centrum: Zen'trum de Verbinding

De laatste maanden is er aan Langendijk 81 gewerkt om de oude boerderij om te toveren tot een sfeervol multi-funcioneel centrum. Op 9 september is de open dag. Daarmee komt een droom voor Yolanda van Gils en Kim van de Dobbelsteen uit.

Door Jan Loonen

TILBURG - Zij zwaaien samen de scepter over een unieke plek in de wijk De Reeshof. Ze kennen elkaar al 20 jaar en geven nu samen vol gas in een spiritueel centrum, waar je u tegen zegt. Yolanda en Kim verhuren een deel van de accommodatie aan therapeuten met raakvlakken naar hun werkwijzen. Daarachter is ook de naam van het Zen'trum te vinden: verbinding maken.

Yolanda is voetreflex Plus therapeute in opleiding (derdejaars) bij Total Health academie. "Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat je westers, oosters en energetisch wordt opgeleid. Omdat ik persoonlijk heb mogen ervaren wat voetreflextherapie voor je kan betekenen zou ik dat graag anderen ook willen laten ervaren. De holistische wijze past goed bij mij, ieder mens is uniek in zijn eigen ik en daarin wil ik graag willen ondersteuning bieden".

Voetreflexplus is een westerse en oosterse alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen/meridianen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsten op de voeten en onderbenen. Door de reflexzones te masseren hef je een disbalans op en zo herstel je de energie doorstroming van het lichaam het harmoniseert, reguleert en brengt daarmee lichaam, geest en emoties in balans. Stimuleert het zelfgenezend vermogen en vergroot daarmee de energie en vitaliteit van het lichaam.

Kim is 25 jaar geleden begonnen als kapster en heeft daardoor veel ervaring opgedaan met mensen. "Doordat ik zelf als kind al hoogsensitief was, en daardoor veel aanvoelde van anderen, merkte ik dat ik daar meer mee wilde. Dat werd een pad met vele inzichten, tools en opleidingen, en toen is ook mijn ontdekkingsreis naar mezelf begonnen. Maar tegelijk ook mijn droom en die mag ik nu gaan verwezenlijken. Ik maak zelf graag een combinatie van luisteren, meevoelen, meekijken, en veiligheid bieden, met inbreng van veel warmte en zachtheid, om je zo bij te kunnen staan op deze 'reis terug naar jezelf'."

Yolanda en Kim willen dat mensen zich in hun centrum prettig voelen. Na de behandeling is altijd ruimte om na te blijven. "In de winter zullen we de open haard aan de sfeer laten bijdragen." Kijk voor alles over de partners in het centrum, de verschillende disciplines en kennismakingsaanbiedingen op zentrumde verbinding.nl.

Meer berichten