De Beer werkt op ROC Tilburg als docent Engels en Nederlands.
De Beer werkt op ROC Tilburg als docent Engels en Nederlands. (Foto: )

Nieuw boek Goirlenaar De Beer

De eerste bundel met columns van Goirlenaar Nico de Beer, getiteld Jachtig leven, is op 1 september verschenen. De Beer (Tilburg, 1958) schrijft al vanaf het begin van de jaren negentig.

GOIRLE - Na een autobiografisch werk (Zwaluwen, 1998), schrijft hij een roman rondom de ramp met de veerboot Estonia in de Oostzee in 1994, Overtocht naar Zweden (2003). De Beer werkt op ROC Tilburg als docent Engels en Nederlands. Ondertussen is hij afgestudeerd als journalist. Naast zijn romans schrijft De Beer ook columns over allerlei onderwerpen.

Het is een omvangrijk boek (308 bladzijdes) met 105 teksten die over de gehele wereld gaan. De journalistiek heeft De Beer verder geholpen als schrijver. De Beer vertelt over zijn bevindingen over het onderwijs, dat hij van binnen uit kent. Als boerenzoon vertelt hij over zijn jeugd in Esbeek, waar hij opgroeide. De Beer in één van zijn teksten over zijn jeugd: "Als je op een boerderij opgroeit zonder iets voor dieren te voelen, dan ben je net als het kind dat niet omkijkt naar de piano die de ouders zo verwachtingsvol in de huiskamer hebben geplaatst."

De Beer is vooral gegrepen door het onrecht vanwege het klassenverschil. Daar gaan meerdere van z'n columns over. Jachtig leven is te koop via de site van De Beer:

www.ndebeer.net

Meer berichten