Olaf Bolkenbaas geeft les aan Marieke Pruijt (17). Olaf maakt deel uit van het Nederlands jeugdteam, dat deelneemt aan E.K.'s en W.K.'s.
Olaf Bolkenbaas geeft les aan Marieke Pruijt (17). Olaf maakt deel uit van het Nederlands jeugdteam, dat deelneemt aan E.K.'s en W.K.'s. (Foto: )

Curlingclub Tilburg opent seizoen met open avond op Stappegoor

Het curlingseizoen 2018-2019 gaat in september weer van start. Curling Club Tilburg begint dit nieuwe seizoen met een open avond op 13 september waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd. Het is niet nodig om je aan te melden, je kunt er zo naar toe. En het is gratis. Trek wel makkelijke kleding aan en platte schoenen, want naast de informatie kan men het ijs op om te ervaren hoe het is om zelf eens zo'n sliding te maken.

Door Jan Loonen

TILBURG - Wouter Kok is sinds tweeënhalf jaar voorzitter van de club met 25 leden. "Het is een kleine maar fijne sport, die in belangstelling groeit. Ik hoop dat er veel mensen naar de open dag komen om ze enthousiast te maken voor deze sport. Wij kunnen normaal terecht op het ijs van Tilburg Trappers, we hebben dus een ideale accommodatie voor het (be)oefenen van de curlingsport."

Iedere eerste donderdagavond van de maanden oktober tot en met maart start een beginnerscursus curling. Deze cursus wordt gegeven van 19.30 tot 20.30 uur op drie achtereenvolgende donderdagavonden. De nadruk in deze cursus ligt op het praktisch beoefenen van de sport. Je leert een sliding te maken, hoe je moet vegen en wat er meer bij komt kijken om de steen op de gewenste plaats te krijgen. Maar ook de theorie en de tactiek krijgen de nodige aandacht. Na deze cursus weet je wat curling is en belangrijker nog of curling een sport voor jou is. Kosten voor de beginnerscursus zijn 15 euro.

Wouter Kok wijst er op, dat er zowel recreatief als op topsportniveau kan worden gespeeld. Op de foto zien we Olaf Bolkenbaas, die les geeft aan jong talent Marieke Pruijt (17). Olaf maakt deel uit van het Nederlands jeugdteam, dat deelneemt aan E.K.'s en W.K.'s. Olaf was tweede bij de Olympische winterspelen in Turkije. Het nationaal trainingscentrum voor curling staat in Zoetermeer.

De open avond is vanaf 19.30 uur in IJssportcentrum Tilburg aan de Stappegoorweg 3, Tilburg. Meer informatie over de club en over de sport is te vinden op curlingclubtilburg.nl.

Meer berichten