Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert Ruben Hoeke onafgebroken door Nederland. foto: Hans Colijn
Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert Ruben Hoeke onafgebroken door Nederland. foto: Hans Colijn (Foto: Hans Colijn)

Win kaarten voor start Heyhoef-Backstage met meestergitarist Ruben Hoeke

Naast Soul, Rock en Tribute concerten staat er dit seizoen ook weer de nodige bluesacts op het programma van Heyhoef-Backstage. 15 september wordt er gestart met de bluesrockband van Ruben Hoeke, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum vierde met een dubbel-cd en een speciale tour door Nederland. Een van de laatste optredens in die reeks is nu bij Heyhoef Backstage.

TILBURG - Ruben Hoeke begint op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. De wens om ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij toevallig geconfronteerd wordt met de Guns N' Roses klassieker 'Sweet child o' Mine'. Betoverd door de melodie van het intro, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar.

Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Een aanbod van Beth Hart om op een langdurige buitenlandse tour te gaan sloeg Ruben zo maar in de wind. Hij is een veelgevraagd partner voor andere grote muziekacts zoals VandenBerg. Maar vooral is Ruben bekend van zijn samenwerkingsverbanden met Jan Akkerman zoals bij het project Night of the Guitars. Het 70-jarig jubileum van Jan Akkerman is zelfs helemaal door Ruben georganiseerd.

Ray Stepien staat in het voorprogramma. Hij is een jonge opkomende artiest uit Eindhoven. Hij is gitarist, pianist en zanger. Naast het spelen van vele bekende nummers van diverse artiesten, heeft hij ook een groot aantal zelfgeschreven nummers in zijn repertoire. Hij heeft een album uitgebracht genaamd 'Earlier Days' en er is een nieuw album in aantocht. Zijn speelstijl is beïnvloed door bekende bluesgitaristen zoals Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Zijn zang- en gitaarspel vertonen grote gelijkenis met John Mayer. Daarnaast heeft hij zelf een hele eigen stijl ontwikkeld.

Heyhoef Backstage begint op zaterdag 15 september om 20.30 uur bij Kerkenbosplaats 1 in Tilburg. Tickets kosten 12,50 euro.

Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor dit optreden. Stuur vóór vrijdag 14 september een mail naar info@heyhoef-backstage.nl en maak kans. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Kijk voor de rest van het programma van Heyhoef-Backstage op heyhoef-backstage.nl.

Meer berichten