Drissia: avontuurlijk én pragmatisch. “Naast de organisatie van de reis, ben ik op zoek naar een part-time baan in detailhandel of toerisme. Zo combineer ik mijn passie met de dagelijkse realiteit!”
Drissia: avontuurlijk én pragmatisch. “Naast de organisatie van de reis, ben ik op zoek naar een part-time baan in detailhandel of toerisme. Zo combineer ik mijn passie met de dagelijkse realiteit!” (Foto: )

Na verlies van baan volgt Drissia nu haar (reizigers)hart

In 2016 verloor Drissia haar baan als maatschappelijk werker. En door een gebroken enkel kwam ze daarna langer thuis te zitten. Als alleenstaand ouder van 2 zoons verveelt Drissia zich weliswaar nooit. Maar ze is er de vrouw niet naar om thuis te zitten. Ze zit vol ambitie en dromen. Daarom besloot ze hulp te zoeken bij De krachtcentrale 013.

Door Regine Griep

TILBURG - "Ik voelde me steeds meer 'alleenstaande moeder zonder werk'. Mijn wereldje werd steeds kleiner. Dat had invloed op mijn zelfvertrouwen. Tijdens het intakegesprek bij de Krachtcentrale besefte ik dat ik al langer iets wilde met mijn ambities in de reiswereld. Bij De Krachtcentrale werd ik serieus genomen en werd in mogelijkheden gedacht. Ik besloot te starten en in de training en leerde op een andere manier naar werk kijken. Ook leerde ik het heft weer in eigen hand te nemen. Ik besloot te luisteren naar mijn hart. De trainers én de groep gaven me de kracht en zelfvertrouwen die ik nodig had om werk te gaan maken van mijn droom: het op een kleinschalige manier organiseren van verre reizen voor gezinnen!"

Er waren nog wel wat hobbels te nemen. "Ik heb in mijn leven veel gereisd en ben thuis in veel continenten. Vooral Costa Rica heeft mijn hart gestolen. Maar reizen combineren met de zorg voor mijn jongste zoon is een uitdaging."

Drissia had geen opleiding in de reisbranche. Na een aantal sollicitaties werd duidelijk dat het via reguliere vacatures lastig was om haar droombaan te vinden. Wel kreeg ze altijd de feedback dat haar vrolijke uitstraling, reiservaring en organisatietalent eruit sprongen. "Ik dacht: lukt het niet via deze weg, dan via een andere weg! Ik had al eens in eigen beheer een familiereis georganiseerd. De mensen waren toen ontzettend tevreden. Ik dacht: dat doe ik opnieuw!"

Drissia voegde meteen de daad bij het woord. De afgelopen weken is stelde ze een prachtige reis naar Costa Rica samen, gepland in juli 2019. De 16-daagse reis is speciaal gericht is op één of twee oudergezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. "Omdat ik het land goed ken, ken ik de mooiste plekjes. Ik kies bewust voor kleinschalige groepen, omdat dat rust geeft. Het bevordert het onderlinge contact terwijl je vrij blijft uit het aanbod je eigen dagbesteding te kiezen.

Op 30 september houdt Drissia van 14.30 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst. Kijk op Facebook: Wereldwijs reizen of stuur een mail: info@wereldwijsreizen.nl.

Meer berichten