Dennis heeft de winkel in december vorig jaar overgenomen en hij is erg te spreken over de buurtwinkel, waar sociale contacten met buurtbewoners  van groot belang zijn.
Dennis heeft de winkel in december vorig jaar overgenomen en hij is erg te spreken over de buurtwinkel, waar sociale contacten met buurtbewoners  van groot belang zijn. (Foto: )

Aardappelpakhuis buurtwinkel

Dennis Snoeren (33) heeft zijn draai gevonden in zijn winkel aan de Everjachtstraat 53a in Tilburg. Hij heeft de winkel in december vorig jaar overgenomen en hij is erg te spreken over de buurtwinkel, waar sociale contacten met buurtbewoners van groot belang zijn. De naam aardappelpakhuis is van een keten van soortgelijke winkels in Nederland.

Door Jan Loonen

TILBURG - Zijn specialiteit is de aardappel met de klei er nog omheen. "Het maakt de aardappel smakelijker en langer houdbaar."
De winkel ligt aan een straat waar we ook een patatfrietzaak, een bakker en slager en een rijwielhandel aantreffen. "Iedereen kent iedereen in deze buurt, dat benadrukt het sociale karakter van deze wijk."

"Binnenkort gaan we ook gesneden verse groenten in ons assortiment opnemen. We hebben nu al speciale groenten, zoals rabarber, zuurkool uit het vat, andijvie, savooiekool en raapstelen, echte ouderwetse groenten. Ik zal ook als eerste Elstarappels in de verkoop hebben. "

De vorige winkelier had een slechte relatie met zijn klanten opgebouwd, zegt Dennis. "Ik merk dat ik de klanten weer terug in de winkel krijg, door goede kwaliteit en ik neem de tijd voor een praatje, dat is kenmerkend voor een buurtwinkel als de onze."

De winkel is te bereiken op telefoonnummer 013-5772270. De zaak is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden