Kinderen zitten achter een heuse drumkit.
Kinderen zitten achter een heuse drumkit. (Foto: )

Nieuw drumstel voor Muziekids Studio

Kinderen zijn dol op trommelen. We hebben in onze studio altijd een elektronisch drumstel gehad. Het werd van alle instrumenten het vaakst gebruikt. Als er kinderen het podium opliepen, liepen ze meestal meteen naar het drumstel. Het klonk goed en kinderen konden met een koptelefoon op drummen zodat kinderen die gitaar of piano speelden er geen last van hadden.

Door John Verbunt

TILBURG - Het zag er alleen niet uit. Allemaal platte pads die drumgeluiden gaven. Sinds 14 dagen hebben we nu een echt drumstel wat elektronisch gemaakt is. Er zitten in de trommels triggers die de signalen van een trommelstok doorgeven aan een module met allerlei drumgeluiden.

Kinderen zitten dus achter een heuse drumkit. Het speelt ook heel echt, maar we kunnen alles harder of zachter zetten. Ook kunnen kinderen met een koptelefoon op lekker uit hun dak gaan zonder dat er andere spelende kinderen last van hebben. Het drumstel is geschonken door Kiwanis Mark en Leij uit Goirle en wordt nu constant gebruikt door enthousiaste drummers in spé.

Meer berichten