Martijn van Gool, eigenaar Rocks 'n Rivers, Frits van Bruggen, directeur ANWB en Bart Oomen, eigenaar R&R.
Martijn van Gool, eigenaar Rocks 'n Rivers, Frits van Bruggen, directeur ANWB en Bart Oomen, eigenaar R&R. (Foto: )

Avonturenbos ontvangt cheque

Frits van Bruggen, de hoogste baas van de ANWB, wist te melden dat er ruim 300 inschrijvingen waren voor het ANWB-fonds 2018. "Een onafhankelijke commissie heeft daaruit een selectie gemaakt van 55 projecten, waarvan 5 in Brabant." Vervolgens hebben ANWB-leden de definitieve keuze gemaakt en daar sprong het Klim- en Avonturenbos in Goirle er als eerste uit.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Rocks 'n Rivers, als organisator, kreeg daarom een cheque van 5.000 euro.
Van Bruggen prees het initiatief en feliciteerde Rocks 'n Rivers van harte.

Het Klim- en Avonturenbos heeft met het project 'Rolstoeltoegankelijk maken van het Avonturenpad' het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema's: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid.

Martijn van Gool, samen met Bart Oomen, eigenaar van Rocks 'n River, verwoordde de hartelijke dank voor de prijs. "Het een waardering voor de maatschappelijke kant van ons bedrijf. Dit bos is een unieke plek in Brabant waar iedereen mee kan doen, nu kunnen ook kinderen met een beperking door de lucht swingen. Normaal komen ze niet hoger dan 80 centimeter boven de grond, maar dankzij dit uniek avonturenpad beleven zij hoe het is om op hoog niveau te kunnen vertoeven. Ik heb menige ouders in tranen gezien na het gebruik van hun kind van de avontuurlijke route."

"Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het blotevoetenpad", aldus Martijn. "Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden".
Wethouder Johan Swaans (VVD, recreatie en toerisme) sprak de genodigden toe: "Wij van de gemeente zijn trots op deze nieuwe voorziening. In het bestuursakkoord van de gemeente Goirle, staat dat iedereen mee moet kunnen doen. Dat wordt hier waar gemaakt. We zijn blij voor de prijs voor één van de Goirlese Geheimen."

Het gratis toegankelijke Avonturenpad 'survival of the fittest' is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur.

Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Het bos is gelegen aan Gorps Baantje 5 in Goirle. Rocks 'n Rivers biedt werkgelegenheid aan 20 mensen en heeft een vrijwilligerscorps van 40 personen.

Meer berichten