Wethouder Berend de Vries overhandigt een ‘Benkske’ aan Erik de Jonge CEO van Helvoet. (Jeroen Molenschot, Development manager en Caroline Bolder, HR Manager zijn ook aanwezig.
Wethouder Berend de Vries overhandigt een ‘Benkske’ aan Erik de Jonge CEO van Helvoet. (Jeroen Molenschot, Development manager en Caroline Bolder, HR Manager zijn ook aanwezig. (Foto: )

Helvoet is Tilburgs bedrijf van de maand

Helvoet is uitgeroepen tot 'Tilburgs bedrijf van de maand'. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg. Helvoet krijgt de prijs omdat dit Tilburgse maakbedrijf al jarenlang een stevige positie heeft in de markt voor kunststof met belang voor de werknemer voorop.

TILBURG - Hun sociale uitgangspunt maakt het mogelijk voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een langdurig werkverband te ontwikkelen. Helvoet werkt hiervoor nauw samen met gemeente Tilburg en ROC Tilburg.

Wethouder Berend de Vries (economie) reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan Helvoet op 14 september.

Samen met de klant worden producten ontwikkeld uit kunststof (thermoplast en thermoharder), rubber, of een combinatie daarvan en kostenefficiënt geassembleerd tot een halffabricaat of tot een complete functionele module. Zo werkt het bedrijf voor een van de grootste bierbrouwers van Nederland maar ook voor een bekende Duitse farmaceut. Jeroen Molenschot is development manager bij Helvoet. "Bij maakindustrie denken mensen vaak dat er zoveel is geautomatiseerd dat mensen niet meer relevant zijn. Het tegendeel is waar. Met je werknemers maak je juist het verschil. We wachten daarom ook niet tot iemand de volledige kennis heeft over een machine, maar leiden mensen intern op. Door leer- en groeimogelijkheden te bieden krijg je commitment. Zo werken we bijvoorbeeld samen met gemeente Tilburg om jongeren met en afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden. Inmiddels hebben we negen jongeren uit dit programma opgeleid tot operator. Ook met ROC Tilburg werken we veel samen en we maken deel uit van het Deltaplan Techniek."
In de vestiging in Tilburg zijn zo'n 80 mensen dagelijks aan het werk. "Wij maken geen producten met machines maar met mensen", legt Jeroen uit. "Tilburg is daarom een goede regio als het gaat om arbeidspotentieel. Dat komt ook omdat Tilburg een sterke maakindustrie heeft, veel sterker dan publiekelijk bekend. Eindhoven verzint het, Tilburg maakt het!"

Meer berichten