Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Afgelopen weekend ben ik even verhuisd. Ja "even". Want we hebben in drie dagen tijd een appartement ingericht en de inhoud van een studio gesloopt. Dat is denk ik wel mijn nieuwe favoriete bezigheid: slopen. Zo moesten mijn bank en een aantal kasten er aan geloven. Alle frustraties van de afgelopen maanden over het niet kunnen vinden van een leuke woonruimte, kon ik er zo uit slaan, uit trekken en uit scheuren. Met een hamer, een koevoet, mijn blote handjes en een bouwvakkersbilspleet heb ik veel voor elkaar gekregen.

Ik heb ook gegeten als een bouwvakker. Normaal krijg ik maar een halve pizza weg, nu een hele én kaasbrood én kipnuggets. En meestal leef ik wel weer van een frietje met een snack, maar afgelopen weekend heb ik er drie gegeten. En een grotemensenportie friet. Want al die kilo's van het traplopen moesten er natuurlijk gewoon weer aan. En misschien - zo dacht ik - zou alle energie en kracht dan in mijn armen gaan zitten. Maar nee. Die extra kracht ging naar mijn buik.

Één van mijn slechtste eigenschappen is dat ik geen geduld heb. Zelfs geen beetje. Maar tijdens een verhuizing is dat eigenlijk wel fijn. Want die onrust in mijn hoofd zorgt er wel voor dat ik aan wil pakken, wil klussen en zelfs meubels in elkaar wil zetten. Want hoe leuk ik het slopen vind, zo vreselijk vind ik het bouwen. Het opruimen van zooi of afval vind ik dan ook opeens niet erg. Want ik ben echt te ongeduldig om in een half ingericht of half opgeruimd appartement te wonen. Ik kan makkelijk tot 5 uur 's nachts bezig zijn met prulletjes en propjes te ruimen.

Het feit dat we nu op vier hoog wonen is een blessing, maar tevens een drama overigens. Het uitzicht is veel waard. Maar of het dat gesleep van meubels 57 trappen op waard is? Ik weet het nog niet. Het leukste voordeel van de flat waar we nu wonen, zijn de flatgenoten. Zo heeft onze overbuurvrouw twee honden en de onderbuurvrouw heeft er drie. Waarvan er één een kuitenbijter blijkt te zijn. Maar dat neem ik graag voor lief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden