Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Jeroen uit Tilburg (43 jaar): Mijn werk voelt af en toe als een sleur en ik droom er regelmatig van om het roer rigoureus om te gooien. Maar ik kom maar niet tot actie. Wat kan ik doen?

TILBURG - Beste Jeroen, wat een goede vraag! Want wie droomt er af en toe niet van om het roer om te gooien en bijvoorbeeld een Bed & Breakfast in Frankrijk te beginnen. In sommige gevallen is deze wens een goed idee, maar vaak ook is het een signaal van onderliggende onvrede. Ook kan het samenhangen met jouw levensfase. Hoe dan ook: Het roer rigoureus omgooien vraagt overtuiging & lef. En ook... bloed zweet en tranen. Dat je er niet toe komt wil misschien zeggen dat het een te grote stap is?

Mijn advies is daarom: begin klein! Start met het in kaart brengen van je huidige leven en werk. Waar word je blij van en wat kost energie? Betrek ook je omgeving in dit onderzoek. Zo neem je het knagende gevoel serieus. Onthoud: alle goede plannen starten met een eerste stap ;-) Veel succes! Regine Griep

Coaching en begeleiding

Of je nu werkt, een uitkering hebt of voor jezelf wilt beginnen: een loopbaan of re-integratietraject bij de Krachtcentrale helpt je kracht en beweging te brengen in je loopbaan en leven. Door de combinatie van groepsgewijze training en individuele coaching werk je samen met andere deelnemers aan je toekomst.

In de Krachtcentrale zoek je niet persé naar een 'baan' die bij je past maar eerder naar een 'bestaan' dat bij je past.

Waarvoor kun je bij De Krachtcentrale terecht?

- Begeleiding en coaching bij het vinden van betaald werk, opleiding of vrijwilligerswerk

- Re-integratiebegeleiding bij burn-out en psychische arbeidsongeschiktheid

- Loopbaanoriëntatie wanneer je een carrièreswitch wilt maken

- Ondersteuning wanneer je voor jezelf wilt beginnen

Meer info over de trainingen en De Krachtcentrale op dekrachtcentrale013.nl

Meer berichten