De Goirlese reuzin Johanna Abcovia en de Rielse reus Toon mee 't vèèreke zullen gastvrouw en gastheer zijn van de reuzen en reuzinnen.
De Goirlese reuzin Johanna Abcovia en de Rielse reus Toon mee 't vèèreke zullen gastvrouw en gastheer zijn van de reuzen en reuzinnen. (Foto: )

Reuzen trekken door Goirle

GOIRLE - De eerste Göolse Reuzenoptocht is zondagmiddag 7 oktober in het centrum van Goirle. De optocht begint om 13.45 uur en vertrekt vanaf het Havep-terrein aan de Bergstraat. Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel laat voor het eerst in de geschiedenis van Goirle 32 reuzen en reuzinnen rondtrekken door het centrum. Diverse muziekgroepen begeleiden de stoet. De giganten zijn afkomstig uit Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië. De tocht eindigt met een Reuzendans op het Kloosterplein.

Door Jan Loonen

De Goirlese reuzin Johanna Abcovia en de Rielse reus Toon mee 't vèèreke zullen gastvrouw en gastheer zijn van de reuzen en reuzinnen. Met deze reuzenoptocht brengt Stichting Culturele Manifestaties Goirle/ Reuzengilde Goirle en Riel de reuzencultuur en de traditie van reuzenoptochten onder de aandacht van de kijkers. Het streven is om van de Reuzenoptocht in Goirle een traditie te maken, waarbij die om de vijf jaar door Goirle trekt.

Naast de Reuzenoptocht zijn er op het Kloosterplein verschillende activiteiten. Voor en tijdens de Reuzenoptocht treden discoshow Memory Lane en de band Back in Time op. Ook zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals het tekenen van reuzen, een reuzenspeurtocht en er worden verhalen over reuzen verteld. Het evenement is gratis toegankelijk.

Meer berichten
Shopbox