Deelnemers hebben de keuze uit een rustiek eikenhouten wijnvat, een design versie met plantenbakje of een rustiger model.
Deelnemers hebben de keuze uit een rustiek eikenhouten wijnvat, een design versie met plantenbakje of een rustiger model. (Foto: Foto: )

Ook in najaar tonnen voor Tilburgers

Na de succesvolle regentonnenactie in het voorjaar, waarbij 120 tonnen zijn geleverd en geïnstalleerd, start de tweede actie in oktober. Bewoners van de gemeente Tilburg kunnen kiezen uit een selectie van 5 verschillende tonnen die met korting worden aangeboden. De levering en advies zijn gratis.

TILBURG - De gemeente Tilburg vindt het ook belangrijk dat het regenwater zoveel mogelijk de tuin in stroomt en niet de riolen belast, daarom wordt er bij installatie ook een gratis overloopset mee geplaatst.

Wat houdt het in? Je koopt één van de 5 regentonnen die past bij jou en je tuin. Een rustiek eikenhouten wijnvat, een design versie met plantenbakje of een rustiger model. Ga voor zo groot mogelijk, want een ton zit al snel vol. Kies dan een datum en het Blauwe Tuinen-klusteam komt hem gratis afleveren én adviseren.

Aanmelden kan via huisjeboompjebeter.nl/Tilburg/nieuws

Om het groter doel, het behouden van mineraalrijk regenwater in 1000 tuinen te realiseren gaat deze actie weer een stap verder met het aanbieden van de overloopset. Daarmee kan het overtollige regenwater de tuin inlopen zonder wateroverlast te veroorzaken en zo een buffer vormen voor periodes van droogte. Dit zorgt samen met het groen voor verkoeling, toename van biodiversiteit, een gezonder stadsklimaat en een speelse leefomgeving.

Stichting OpGroeneVoet heeft zich als doel gesteld in 3 jaar 1000 Tilburgse huishoudens te helpen bij het watervriendelijker maken van hun tuin. Wil je je tuin watervriendelijker maken, dan is een regenton installeren en gebruiken een goede eerste stap. Omdat het vervoeren en installeren van een regenton niet voor iedereen even makkelijk is, ontzorgt het Blauwe Tuinen klusteam van stichting OpGroeneVoet dit gedeelte. De tonnen worden gratis geleverd. Daar waar wenselijk kan men ook kiezen voor hulp bij installatie.

De plattegrond met de eerste paar honderd Blauwe(re) Tuinen is te zien op www.blauwetuinen.nl. Iedereen die hun tuinscore hier berekent leert wat zij nog meer kunnen doen. Daarbij is er voor elke 25e deelnemer een tuinbon te winnen tot half oktober.

Op 20 oktober wordt er een Blauwe Tuinen-inspiratiedag gehouden bij GroenRijk Tilburg en worden de bonnen uitgereikt.

Meer informatie over de actie van stichting OpGroeneVoet is te vinden op www.blauwetuinen.nl of facebook/blauwetuinen.

Meer berichten