De koeien hadden voor de gelegenheid allemaal roze strikken aan.
De koeien hadden voor de gelegenheid allemaal roze strikken aan. (Foto: )

Verpleegster trouwt tussen de koeien

Door John Verbunt

Enkele maanden geleden kwam ETZ-verpleegkundige Mariëlle met een bijzonder verzoek naar onze Muziekids Studio in het ziekenhuis. Ze meldde in september te gaan trouwen met Joris. Het jonge stel heeft elkaar leren kennen bij 'Boer zoekt vrouw'. Voor de trouwplechtigheid hadden ze de koeienstal in Baarle-Nassau uitgekozen, waar Joris en z'n ouders een groot boerenbedrijf met 200 koeien hebben. Voor de huwelijksvoltrekking was een mooi romantisch liedje geselecteerd waarin viool wordt gespeeld. Mariëlle vroeg aan mij of ik een violist ken.

Toeval wil dat ik ruim 12 jaar geleden ben begonnen met vioolles. "Als het niet al te moeilijk is wil ik het dus wel doen", was mijn reactie. Ik ben daarna met pianiste en zangeres Kathleen uit het Belgische Arendonk gaan repeteren. Ons optreden in de stal ging gelukkig prima. De koeien hadden voor de gelegenheid allemaal roze strikken aan.

In het begin loeiden de koeien vrolijk mee. Even later waren ze eraan gewend en stonden nieuwsgierig te kijken. Je maakt als muzikant altijd mooie dingen mee.

Veel geluk samen Mariëlle en Joris!

Meer berichten