P R I M A wil een bijdrage leveren aan meer duurzaamheid in Textiel.
P R I M A wil een bijdrage leveren aan meer duurzaamheid in Textiel. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Kledingruilwinkel voor jongeren in de Spoorzone

In de maand oktober komt er een pop-up kledingruilwinkel in de Spoorzone, gelegen naast restaurant RAW, genaamd P R I M A , met een knipoog naar de pas geopende kledingwinkel .

TILBURG - Door bij P R I M A kleding te ruilen leveren jongeren een bijdrage aan meer duurzaamheid in de textiel. Kleding wordt op deze manier immers langer gedragen en belandt minder snel bij het afval.

Bovendien zal er een naaimachine in de winkel staan waarvan klanten gebruik van kunnen maken om kapotte kleding te repareren. Op een aantal dagen zal er ook deskundige begeleiding hiervoor aanwezig zijn.

De kledingruilwinkel P R I M A is een project van kringloopwinkel La Vida en De NWE Werkplaats Spoorzone, onderdeel van de Amarantgroep, in het kader van 013Circles, een initiatief van de gemeente Tilburg om aandacht te besteden aan duurzaam textiel.

P R I M A is de gehele maand oktober op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en 's zaterdags van 14.00 tot 16.00 uur, op zaterdag 6 oktober in het kader van Nationale kringloopdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer info kan contact worden opgenomen met La Vida via 0611954680, de NWE Werkplaats Spoorzone via 06 51470734 of met Hettie van den Broek via 0643821564.

Meer berichten