Traverse cliënten starten met fietsuitdaging

Op 26 september deed de campagne Tilburg Fietst een oproep voor een team dat, in Tilburg Fietst T-shirts, wil deelnemen aan Tilburg Spint, Brabants grootste spinning evenement. Inmiddels heeft een ijzersterk team van Maatschappelijke Opvang Traverse zich gemeld. Zij trappen op 14 oktober mee bij EVE op de spinning fiets voor het goede doel. Hun deelname aan Tilburg Spint is direct de start van een ander maatschappelijk project met een ander fraai doel.

Door Loïs de Jong

De deelname door de cliënten van de maatschappelijke opvang van Traverse en hun begeleiders aan Tilburg Spint is het startschot van het project 'Traverse Goes Vogezen', waarbij een aantal cliënten onder begeleiding gaat toewerken naar het volbrengen van een sportieve en persoonlijke uitdaging, de beklimming van de Col du Grand Ballon. "De col staat te boek als één van de moeilijkste beklimmingen in de Franse Vogezen. Bereikbaar, maar niet te gemakkelijk. Heroïsch, maar ook weer niet te zwaar. Vooral iets wat niet iedereen kan of misschien wil. Daarin zit 'm de uitdaging nu juist", vertelt Wiebe de Jong van Traverse.
"De cliënten van Traverse zijn veelal dak- of thuisloos en hebben te maken met serieuze problemen, variërend van financiële tot mentale of zelfs drugsproblematiek. "Voor hen is meedoen echt een statement naar zichzelf. Een groeiend aantal kwetsbare mensen leeft in onze stad. Traverse zorgt ervoor dat we deze mensen zoveel mogelijk accepteren en omarmen in de maatschappij en we ondersteunen de clienten om zo volwaardig als mogelijk te kunnen functioneren. Een project als dit, kan een mooie bijdrage leveren aan de mindset die daarvoor nodig is: met vallen en opstaan kom je er. Het gaat veel verder dan alleen fietsen, want je bouwt sociale contacten op, je leert je mogelijkheden en beperkingen op een geweldige manier kennen en je ervaart succes, waarvan je misschien niet eens meer kunt herinneren hoe dat voelt." Het project zoekt nog naar sponsoren. Mail voor informatie naar: wiebe.dejong@smo-traverse.nl.

Meer berichten