Zonnegroet tijdens de stoelyogales
Zonnegroet tijdens de stoelyogales (Foto: Inge van Erp)

Stoelyoga; bewegen is voor iedereen!

Yoga is voor iedereen! Als je kunt ademen kun je yoga doen.

Vanuit de visie van Studio Element vinden wij het belangrijk dat iedereen zolang mogelijk blijft bewegen. Om te werken aan de fysieke én mentale gesteldheid. Door yoga krijg je een betere balans, meer stabiliteit, het maakt je flexibeler en steviger, sterkere botten en spieren, het houdt de hersenen scherp én je wordt er gelukkiger van.                

Vandaar dat wij begonnen zijn om stoelyoga aan te bieden voor wat minder valide en/of wat oudere mensen. Het lijf gaat langzaam achteruit, hier ontkomt niemand aan. Wellicht denkt u dat is niets meer voor mij, ik word nooit meer lenig. Maar blijven bewegen is de enige manier om zoveel mogelijk van u bewegingsvrijheid te behouden. Met niet meer bewegen gaat het enkel (hard) achteruit.

Met stoelyoga gebruiken we de stoel als balans en gewoon als zitting om de yoga oefeningen op te doen. Stoelyoga is goed voor lichaam en geest. Het lijf blijft soepel en sterk waardoor er letterlijk meer balans is in het dagelijks leven. En een soepel lijf maakt de geest ook soepel. Hoe fijn is dat?

We starten de lessen met een korte meditatie of ademhalingsoefening. Hierna volgen wat spier verstevigende oefeningen, de zonnegroet en variërende yoga poses. We eindigen de les met een heerlijke eindontspanning. Na afloop is er altijd ruimte om een lekker kopje thee te drinken en wat na te praten.

Op de Nationale Stoelyoga Dag Nederland bieden wij een gratis workshop aan om nieuwsgierigen de kans te geven dit te ontdekken. Voel u welkom op zondag 14 oktober om 13.30 uur in onze mooie kleinschalige Studio aan de Korenbloemstraat 46. Inschrijven kan eventueel al op www.momoyoga.nl/studioelement.nl.

Meer berichten