fietsenmakers aan het werk
fietsenmakers aan het werk (Foto: Lisette Sweep)

Steek je licht op!

TILBURG - Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom komt Wijkcentrum In De Boomtak samen met de ANWB Lichtbrigade in actie om te zorgen dat wijkbewoners met goede fietsverlichting op pad gaan.

Helemaal in de wintertijd als de dagen korter worden is fietsverlichting erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Het Repair Café van In De Boomtak heeft van de ANWB een toolkit gekregen om de fietsverlichting van iedereen die langs komt te controleren en eventueel te repareren.

De vrijwilligers van het Repair Café voeren de fietsverlichtingsactie uit op zaterdag 20 oktober van 13:00 tot 17:00 uur, Adres: Boomstraat 81 in Tilburg.

Uiteraard kun je op zaterdag 20 oktober ook in Wijkcentrum In De Boomtak terecht met kapotte spullen waar de vrijwilligers van het Repair Café wel raad mee weten, zoals elektrische apparaten en textiel. Heb je problemen met je computer? Ook daarmee kun je langskomen. Hiervoor vragen we slechts een vrijwillige bijdrage.

"Ook gereedschap dat je niet meer gebruikt en dat thuis maar in de weg ligt kun je bij ons komen inleveren. Dit gereedschap gaat dan naar de Stichting Gered Gereedschap Loon op Zand. Heb je heel veel gereedschap of hele grote voorwerpen die je zelf niet kunt brengen? Dan kunnen wij er voor zorgen dat het bij je thuis opgehaald wordt. Informatie: 013-5430920."

Meer berichten