Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar.
Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. (foto: Jan Nieuwstad)

Wordt Margot Homan Kunstenaar v/h jaar 2019?

TILBURG - Beeldhouwer Margot Homan uit Tilburg is genomineerd voor Kunstenaar van het jaar 2019. In totaal zijn er acht finalisten. Op acht november is bij de Nationale Kunstweek de bekendmaking van de winnaar. Margot Homan werkt in de Carré aan de Jan van Beverwijckstraat. Daar maakt zij beelden die op verschillende plaatsen in Nederland en buitenland te zien zijn. In Tilburg staan er beelden in de Willem2 straat naast de synagoge, bij het Textielmuseum en in de universiteit. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke Stichting Kunstweek.

Margot Homan (1956) kan worden omschreven als een eigenzinnige en gepassioneerde kunstenares die zich weinig aantrekt van de heersende kunstopvattingen. Haar beelden tonen een perfecte beheersing van het oude ambacht van beeldhouwen, waarmee ze voortbouwt op een eeuwenoude traditie.

"Ontzettend blij ben ik om in de finale van de kunstenaar van het jaar gekozen te zijn. Het voelt vooral als een grote waardering voor mijn werk." Stemmen kan via https://kunstenaarvanhetjaar.nl/ Op vrijdag 9 november wordt de winnaar van de eretitel Kunstenaar van het jaar 2019 bij de opening van de Kunstweek bekend gemaakt.

Meer berichten