Nominaties met toelichting kunnen per e-mail naar gouwepeerke@live.nl
Nominaties met toelichting kunnen per e-mail naar gouwepeerke@live.nl (Foto: )

Oproep voor inzendingen Gouwe Peerke-titel 2019

TILBURG - Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit het gebied 013 (dus Tilburg en omliggende dorpen) aan te dragen voor de nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2019. Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een fraai geldbedrag te winnen. In 2019 is het thema: de gevangene bezoeken.

Voorzitter Aziza Aboulkacem: "Dit thema is breed interpreteerbaar, van mooie initiatieven gericht op gedetineerden of rehabilitatieprojecten of meer figuurlijk, hulp, activiteiten of programma's voor mensen die op welke manier dan ook gevangen zitten, bijvoorbeeld in een situatie of een ziekte. Alle input is welkom en zal door de jury zorgvuldig worden beoordeeld. Uiteindelijk nomineren we drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt 1.500 euro, de nummers twee en drie elk 500 euro."

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats op de sterfdag van Peerke Donders: 14 januari. Eerder wonnen o.a. De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk.

Meer berichten