De film De Dirigent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (foto: Ray van der Bas)
De film De Dirigent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (foto: Ray van der Bas) (Foto: Ray van der Bas)

Stadsnieuws-lezersactie rond De Dirigent

Op zaterdag 27 oktober komt hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn samen met regisseuse Maria Peters naar Euroscoop Tilburg voor een speciale voorstelling van de verfilming van het prachtige waargebeurde verhaal De Dirigent. Voorafgaand aan de film, zal om 13.00 uur een koor iedereen verwelkomen met een paar hartverwarmende liederen en aansluitend is er de gelegenheid om aan Christanne en Maria vragen te stellen in een open 'Meet & Greet' . De film zal hierna ongeveer om 13.45 uur starten.

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Lezersactie

Maak kans op vrijkaarten voor de 'cast visit' van De Dirigent in Euroscoop Tilburg op 27 oktober. Vraag: op het leven van welke Nederlandse vrouw is de film De Dirigent gebaseerd?

Stuur je antwoord in naar tilburg@euroscoop.nl

Meer berichten