In woord en beeld wordt het onthutsende verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg
In woord en beeld wordt het onthutsende verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg (Foto: )

Expo over armoede bij Peerke Donders

Van de redactie

Onthutsend verhaal

Onthutsend verhaal in woord en beeld

Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg opent op zaterdagmiddag 27 oktober in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord een tentoonstelling over armoede. Op deze expositie wordt in woord en beeld het onthutsende verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg. Nooit eerder is op deze manier aandacht besteed aan armoede. De tentoonstelling heeft als titel 'Arm in arm met Peerke, armoede in Tilburg vanaf 1809' en is vanaf zondag 28 oktober geopend voor het publiek.

TILBURG - Met de expositie 'Arm in Arm met Peerke' vraagt de Stichting Petrus Donders Tilburg op een eigen wijze aandacht voor de armoede en de armoedebestrijding in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt.

Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatie te ontsnappen moet ieder het zijne bijdragen. De Stichting Petrus Donders laat zich in alles wat ze doet inspireren door het leven van Peerke Donders en door de Werken van Barmhartigheid. Dit komt neer op de overtuiging dat mensen waar ook ter wereld elkaar moeten helpen. Armoede is in deze tijden van grote welvaart een groot probleem. Peerke Donders wil hiervoor met de expositie 'Arm in arm met Peerke' aandacht vragen.

De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd. Dit wil zeggen dat armoede in Tilburg en de maatregelen daartegen vanaf 1809, het geboortejaar van Peerke Donders, duidelijk worden gemaakt. Dat gebeurt op een manier die toegankelijk is voor een breed publiek. 'Arm in arm met Peerke' is tot stand gekomen met medewerking van tal van organisaties. Ook voor de situatie bij andere culturen is er aandacht. De stichting hoopt dat veel scholen en maatschappelijke groeperingen de expositie zullen bezoeken.

Tijdens de duur van de expositie 'Arm in Arm met Peerke' is het Peerke Donders Paviljoen inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank. Deze zamelt zeep en wasmiddelen in voor arme mensen.

Meer berichten