Foto: Joost Pistorius

ETZ zoekt vrijwilligers voor koffierondes op poli's

TILBURG - Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) gaat nu ook gratis koffie en thee schenken in de wachtruimtes van de poliklinieken op de locaties Elisabeth en Waalwijk. Daarom zoekt het ziekenhuis meerdere vrijwilligers die twee keer per ochtend òf middag deze taak op zich willen nemen.

"Patiënten zijn niet voor hun plezier in het ziekenhuis. Soms lopen spreekuren uit en duurt het wachten lang. Om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, boden we al iets te drinken aan op locatie ETZ TweeSteden. Dat gaan we nu ook op onze twee andere locaties doen", legt Rosarie Orbons uit. Zij is coördinator vrijwilligerswerk in het ETZ.

De vrijwilligers lopen met een koffiekar twee rondes op de poliklinieken en bieden een kopje koffie of thee aan. Indien nodig wijzen ze patiënten de weg en beantwoorden ze vragen.

De koffierondes worden 's ochtends tussen 09.00 en 12.00 uur gelopen. En 's middags tussen 14.00 en 16.30 uur. Het is de bedoeling dat vrijwilligers slechts één dagdeel worden ingeroosterd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar:

vrijwilligerswerk@etz.nl

Meer berichten