Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Peter uit Goirle (37 jaar): Ik werk al een paar jaar lang onder mijn niveau. Ik wil eigenlijk kijken of ik een baan kan vinden op mijn eigen niveau (HBO). Hoe pak ik dat aan?

TILBURG - Beste Peter, soms is het een bewuste keuze om (tijdelijk) te werken in een baan die minder van je vraagt. Bv. omdat dat meer ruimte biedt voor andere zaken als (mantel) zorgtaken of hobby. Maar wanneer het begint te knagen is het wel goed om er werk van te maken. Want te lang tegen je zin onder je niveau werken, is niet goed voor je welzijn en CV. Een eerste stap kan zijn: je oriënteren op mogelijkheden binnen je eigen bedrijf. Maak het bespreekbaar met je leidinggevende. Vind je deze stap te groot, dan kun je ook starten met een zelfonderzoek aan de hand van een goed loopbaanboek. 'Jij bent aan zet' van Y. Buchel e.a is wat dat betreft een aanrader: het leest makkelijk en er staan goede tests in die je inzicht geven in evt. vervolgstappen. Veel succes! Regine Griep, re-integratie- en arbeidsdeskundige.

Meer berichten