Foto:

Uit Muziekids Studio: waar een wil is, is een weg voor stagiair Vigo

Door John Verbunt

TILBURG - We krijgen veel aanmeldingen van studenten die in onze studio hun schoolstage willen doen. Bij middelbare scholieren is dit vaak een maatschappelijke stage voor 20 of 40 uur. Bij HBO-studenten duurt de stage meestal een heel schooljaar en moeten de stagiaires intensief begeleid worden. Studenten die geen muziekinstrument bespelen komen niet in aanmerking voor een stage. Anders zouden we teveel stagiaires hebben. Momenteel hebben we een heel bijzondere stagiair.

Zijn naam is Vigo. Hij is 20, en heeft enkele jaren geleden een ernstig ongeval gehad waardoor hij nu NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) heeft. Hij zit ook in de speciale NAH-klas van OnderwijsCentrum Leijpark. Voor het ongeval zat hij vlak voor zijn examen HAVO. Nu doet hij ieder jaar voor één van de vakken een examen op VMBO-niveau.

Vigo speelt piano. Daarom wilde hij graag bij Muziekids zijn stage doen. We hebben vaak bezoekende kinderen die piano willen spelen. Vigo is nu zover dat hij ze daarin kan begeleiden. Mooi dat hij dit nu kan. Je kunt vaak beter kijken naar wat iemand kan, dan waarin hij een beperking heeft.

Meer berichten